• Foto: Suicoke
  • Foto: Suicoke
  • Foto: Suicoke
  • Foto: Suicoke

Ny toffelcollab från Lanvin & Suicoke

Två klassiker uppdateras av det franska modehuset med broderade detaljer, kommer i beigea och svarta colourways

Franska modehuset Lanvin är kanske allra kändast för sina tå-skyddade sneakers som blivit en hit bland den svenska publiken. Deras historia sträcker sig dock bra mycket längre än skor då de funnits på den franska modescenen sedan 1800-talet, med allt från skidkläder till balklänningar i sin repertoar genom åren. Allt jämnt är det dock skor som blivit deras moderna signum, så en collab med japanska Suicoke känns idag mer relevant än någonsin.

Etablerat i Tokyo 2006 med en vision om att göra sandaler fashionabelt, har Suicoke under de senaste fem åren slagit sig in på den internationella scenen av just den anledningen. Idag hittar du deras sandaler och tofflor hos återförsäljare världen över. Med en variation på öppna, stängda, varma och luftiga silhuetter har de dessutom fångat användningsområden för både sommaren och vintern.

Deras andra collab tar vid där den första slutade, med ytterligare uppdateringar av Suicokes silhuetter som lutar åt det somriga. Den klassiska sandalen är kanske mest traditionell med sin mjuka gummisula och tre spännen varav en sitter på hälen. Detaljerna är dock vad som sticker ut, då varje spänne dekorerats med handbroderade illustrationer i gula, rosa och röda färger. Denna färgklick gäller dock bara för den svarta colourwayen, varav den beige/sandiga versionen fått en mer avskalad detaljering. Samma gäller för "clog"-silhuetten, som fått ett spänne på ovansidan av sin stängda ovansida.

Du kan spana in bilder från kollektionen i galleriet ovan, som släpps i butik och online på onsdagen den 31:e maj.