• Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike

Ny version av CORTEIZ x Nike Air Max 95 är på gång

”Pink Beam” följer upp det första släppet i grönt, släpps endast via en pop-up i New York

Engelska CORTEIZ (även kända som Crtz) har sedan starten 2017 blivit en av världens mest hypade märken. Startat av en man som endast är känd som "Clint" har de trots sin grundares low-key approach gjort sig kända för att anknyta till sina fans med otrolig framgång. Kläd-utbyten i London och andra former av meet-up:s för tankarna till den gamla tidens sneakerkultur, något som minskat drastiskt under de senaste åren.

Mest kända är CORTEIZ nog för sina hoodies, sweatpants och t-shirts i olika, oftast mättade färger, med en logga föreställande den ökända fängelse-ön Alcatraz. Något de nyligen börjat ge sig in i är dock sneakers och tidigare i vintras avslöjade de sin första collab med Nike för en variant av UK-klassikern Air Max 95. I linje med deras filosofi avslöjades skon med en "crossbar challenge" i London, där en träff i ribban på två försök gav dig ett par av den nya skon. Gäst i reklamen som släpptes inför evenemangen var Real Madrids mittfältare Eduardo Camavinga.

Med sin slogan "Rule The World" har märket gjort det klart och tydligt att de är här för att stanna. Den senaste collaben med Nike är ännu en bekräftelse på deras uppgång, även om det större samarbetet för den delen inte verkar leda till större tillgänglighet.

Tidigare i år släpptes deras Air Max 95 i en militärgrön färg via den officiella hemsidan, men med deras nya variant "Pink Beam" ser det ut att bli ännu mer exklusivt. Via Twitter avslöjade de att den kommande färgvarianten kommer att säljas i en pop-up butik i New York på West 34th St & 7th Ave. Den exakta platsen, tiden och möjligheten till eventuellt online-köp är ännu oklart.

CORTEIZ är utan tvekan ett märke att hålla ögonen på framöver, även om dagens släpp kan bli svårt att få tag på. Så länge kan du kika in bilderna på skon i galleriet ovan, och glöm inte att läsa vår artikelserie "Behind The Brand" för att ta del av lite historia på märken som inspirerat den brittiska uppstickaren, exempelvis Supreme och Palace!

UPDATE:

Releasen tog plats strax efter lunch svensk tid! Spana in en video från släppet här:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Complex Sneakers (@complexsneakers)