Nya Avicii albumet ”TIM” släpps i sommar – intäkterna går till välgörenhet

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död släpps ett nytt album. Intäkterna går till att stötta verksamheter som arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa

När Tim Bergling gick bort den 20 april 2018 var han i slutfasen av att färdigställa ett nytt album. Han lämnade efter sig en samling mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta. De låtskrivare som Tim samarbetade med på albumet tog vid för att slutföra låtarna och komma så nära hans vision som möjligt.
Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runt om i världen. I en intervju med Dagens Nyheter berättar pappan Klas Bergling att han tar mod och lyssnar på sonens musik. 
Jag kan tänka att det är en tröst också. Han visste att han var på väg att göra någonting riktigt bra, han var så stolt. Att han har lämnat efter sig musik som så många vill höra, det värmer faktiskt
Redan nästa vecka, den 10 april släpps första singeln ”SOS" och den 6 juni albumet TIM.
 
Alla intäkter från albumet, som går till Avicii Music, skall gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation och de ändamål som den verkar för, bl.a. förebyggande av psykisk ohälsa och suicid.