Nya filmer som kommer under 2024

Vi har valt ut filmer för varje månad som släpps under 2024 – här hittar du premiärdatum, trailers & annan info

Det nya året är igång och nyårslöften ska börja jobbas på. Om ditt löfte är att se fler filmer 2024 har du valt rätt år, då en stor mängd bio- och/eller streamingfilmer är planerade för release under året inom allt från skräck till dokumentärer.

Nedan hittar du filmerna du inte får missa under 2024:

Mean Girls (Januari)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 12:e januari

Många minns säkert originalet med Lindsay Lohan i huvudrollen från 2004, där hon spelar den nya studenten Cady Heron som tar sig in i toppen av den sociala näringskedjan genom gruppen med populära tjejer som kallas ”The Plastics”. De styrs av den manipulerande ”drottningen” Regina George och hennes ”undersåtar” Gretchen och Karen, en dynamik som Cady snart sätter på prov. Denna remake är baserad på musikalen som i sin tur baseras på originalfilmen, denna gång spelar Angourie Rice Cady Heron och Reneé Rapp ”drottningen” Regina George.

Stockholm Bloodbath (Januari)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 19:e januari

Den maktgalne danske kungen Kristian II skyr inga medel när han planerar att ta över Sveriges krona från Sten Sture. Samtidigt svär systrarna Freja och Anne att skoningslöst hämnas på de män som brutalt mördat deras familj. Allt kulminerar i Sveriges huvudstad, där systrarna dras in i intrigerna kring massavrättningen Kristian Tyrann beordrat – Stockholms blodbad.

Madame Web (Februari)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 14:e februari

Madame Web berättar historien om den fristående ursprungshistorien om en av Marvels mest gåtfulla hjältinnor. I den här spännande thrillern ser vi Dakota Johnson som Cassandra Webb, en ambulanssjukvårdare på Manhattan som kan ha klärvoajanta förmågor. När hon ställs inför avslöjanden om sitt förflutna möter hon tre unga kvinnor som har en viktig roll att spela i framtiden…om de kan överleva dagen.

Bob Marley: One Love (Februari)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 14:e februari

Passande nog kommer denna film om Bob Marley på Alla Hjärtans Dag, kärlekens datum den 14:e februari. Denna spelfilm baserad på den legendariske musikerns liv har hypats länge och har Kingsley Ben-Adir i huudrollen som Marley.

Dune: Part Two (Februari)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 28:e februari

När Paul Atreides (Timothéen Chalamet) finner Chani (Zendaya), kvinnan han sett i sina drömmar, väljer han att ta sig ut i öknen istället för att söka upp sina förföljare och de som störtat hans familjs imperium. Bara han kan förutse en mörk framtid, men kan han förhindra den?

Kung Fu Panda 4 (Mars)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 22:e mars

Efter att, i tre dödsföraktande äventyr (2008, 2011 & 2016), ha besegrat skurkar i världsklass med sitt oöverträffade mod och sina galna kampsportfärdigheter, uppmanar ödet Po, Drakkrigaren, att… ta och lugna ner sig lite. Mer specifikt, han är utvald att bli andlig ledare i Fredens Dal. Jack Black återvänder som Po i den engelska versionen, de svenska rösterna är ännu inte bekräftade.

Ghostbusters: Frozen Empire (Mars)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 29:e mars

En klassisk filmserie med klassiska karaktärer återvänder med Bill Murray som Peter Venkman, Dan Aykroyd som Raymond Stantz, Ernie Hudson som Winston Zeddemore. Dessutom får vi se Mckenna Grace, Paul Rudd och Carrie Coon komma tillbaka efter att ha gjort sina debuter i Ghostbusters: Afterlife.

Back to Black (April)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 12:e april (UK)

Denna biopic har Marisa Abela i rollen som Amy Winehouse, den legendariska sångerskan, i en film som visar hennes liv i rampljuset från början till hennes tragiska död. Filmen har inga trailers, men filming har setts i bl.a London.

Rebel Moon – Part Two: The Scargiver (April)

Kommer på: Netflix
Premiärdatum: 19:e april

Kora (Sofia Boutella) och de överlevande krigarna förbereder sig för att försvara Veldt, deras nya hem, tillsammans med dess folk mot Realm. Krigarna konfronteras med sitt förflutna och avslöjar sina motiv innan Realm-styrkorna anländer för att krossa det växande upproret. Den första delen har dock stött på en hel del kritik av fans och bland annat jämförts med liknande universum som Star Wars, så det kan vara bra att spana in Part One och se efter själv innan du ger dig in på denna.

Challengers (April)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 26:e april

En film vars laddade trailer skapat reaktioner är Challengers med Zendaya i en av huvudrollerna. Handlingen följer en Grand Slam-tennismästare som anmäler sig för att tävla i en utmanartävling mot sin frus och tränares tidigare älskare. Drama, kärlek och hat uppstår.

Kingdom of the Planet of the Apes (Maj)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 22:e maj

Många år efter Caesars regeringstid ger sig en ung apa ut på en resa som kommer att leda honom att ifrågasätta allt han har lärt sig om det förflutna och göra val som kommer att definiera en framtid för både apor och människor. I huvudrollerna ser vi Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand m.fl.

Furiosa: A Mad Max Saga (Maj)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 24:e maj

Efter Fury Road 2015 har en spin-off med karaktären Furiosa i centrum tillkännagivits. Huvudrollen som spelas av Charlize Theron tar sig an Furiosa (Anya Taylor-Joy) i ett äventyr som går tillbaka långt innan hon träffade Max.

 

Bad Boys 4 (Juni)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 14:e juni (USA)

Efter återkomsten med Bad Boys for Life 2020 är nu polisduon Will Smith & Martin Lawrence nu tillbaka igen med den fjärde filmen i ordningen. Filmen har ingen officiell trailer ännu, men klipp från inspelningen har dykt upp och ett datum för biopremiär i USA är satt som den 14:e juni.

Insidan Ut 2 (Juni)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 14:e juni

I den första filmen av denna animerade komedi fick vi följa barnet Rileys känslor från insidan, till exempel ilska och glädje. När hon nu kommer in i tonåren möter hon nya känslor och det tidigare etablerade känslogängets värld kastas omkull.

Dumma Mej 4 (Juli)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 4:e juli

Den fjärde filmen i serien om Gru och hans minioner har inte fått en officiell trailer, men däremot en kortfilm kallad Mooned som fungerar som en teaser. Spana in trailer till den nedan!

Deadpool 3 (Juli)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 26:e juli

Deadpool är känd för att bryta trender när det kommer till vad Marvel brukar göra, så enligt en trailer med huvudrollsinnehavaren Ryan Reynolds kommer även alla möjliga Marvel-karaktärer som inte ingår i MCU dyka upp här. Det inkluderar Hugh Jackmans Wolverine, som återförenas med Ryan Reynolds Wade Wilson efter deras olyckliga möte i X-Men Origins: Wolverine.

Borderlands (Augusti)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: Augusti (Preliminärt, USA)

Okej, det finns inte mycket info kring denna utöver ett preliminärt datum och en del bekräftad information (som att Jack Black spelar en av huvudrollerna), men den är för hype för att inte ta med. Borderlands är en unik spelserie som sedan sin debut under 2009 har fängslat gamers med sin dystopiska action. Filmen kommer enligt uppgifter följa nya och gamla karaktärer från spelen, i ett helt nytt äventyr.

Beetlejuice 2 (September)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 6:e september

Beetlejuice 2 är fantasy-skräckkomedifilm i regi av Tim Burton som följer upp klassikern Beetlejuice från 1988. I huvudrollerna ser vi Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Jenna Ortega, Monica Bellucci och Willem Dafoe, i en lika stjärnspäckad som spöklig historia. Inga trailers finns ännu, men Jenna Ortega har setts spela in scener i LA.

Saw XI (September)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 27:e september

Ännu en film utan officiell trailer, men som har avslöjats på Instagram, är Saw XI. Den elfte delen i den groteska skräckserien kommer exakt ett år efter Saw X och fortsätter på backstoryn bakom Jigsaw-mördaren John Kramer (Tobin Bell).

Joker: Folie à Deux (Oktober)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 4:e Oktober

Denna DC Comics-rulle är uppföljaren till den Oscarsbelönade Joker med Joaquin Phoenix i den titulära huvudrollen. Under 2023 har vi fått en hel del information om filmen, bland annat det faktum att Lady Gaga spelar Jokerns kärleksintresse Harley Quinn.

Smile 2 (Oktober)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 18:e oktober

Naomi Scott spelar huvudrollen i denna skräckis som följer upp filmen från 2022.

Venom 3 (November)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: November (Preliminärt)

Denna vet vi väldigt lite om, utöver några kommentarer från huvudrollsinnehavaren Tom Hardy. Den är den tredje i raden av filmer med Spider-Mans rival och följer Venom: Let There Be Carnage från 2021.

Gladiator 2 (November)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 22:e november (Preliminärt)

En av de största filmerna någonsin var Gladiator från 2000, med Russel Crowe i huvudrollen. Nu får vi äntligen en uppföljare där vi får följa Lucius, som var en pojke i den första filmen och nu som vuxen spelas av Paul Mescal. I övriga roller hittar vi stora namn som Denzel Washington, Pedro Pascal & Joseph Quinn.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (December)

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 12:e december (Preliminärt)

Kenji Kamiyama regisserar denna animerade film, som enligt uppgift utspelar sig ca 200 år före The Hobbit. Brian Cox kommer att spela Helm Hammerhand, kungen av Rohan. Den här filmen är baserad på en liten del av J.R.R. Tolkiens verk, så exakt hur den kommer att kopplas till de övriga filmerna återstår att se.

Mufasa: The Lion King

Kommer på: Bio
Premiärdatum: 20:e december

Uppföljare till live-action filmen från 2019. Simba, som har blivit kung i Pride Lands, är fast besluten att hans unge ska följa i hans fotspår medan hans avlidne far Mufasas ursprung utforskas.

En Del Av Dig (TBA 2024)

Kommer på: Netflix
Premiärdatum: TBA

Agnes (Felicia Maxime) äldre syster Julia (Zara Larsson, i sin skådespelardebut) har allt det Agnes drömmer om: Hon är ihop med Noel, är coolast i skolan och vågar ta plats på festerna. Om bara Agnes kunde vara mer som hon. När det som inte får hända händer vänds Agnes liv upp och ner och hon måste pånyttföda sig. Plötsligt är hon på väg att få allt hon drömt om, men till vilket pris? Denna film är skriven av Sigge Eklund, bland annat känd från podden Alex & Sigge.