Nytt FIFA 21 för Next-Gen konsolerna

Läs detaljer om FIFA 21's nya tillägg och uppdateringar för Playstation 5- och Xbox Series X-ägare

Snart får alla FIFA 21’s 11.5 miljoner användare, vilka innefattar de som äger antingen en Xbox Series-X eller ett Playstation 5, se en mer realistisk sida av det populära fotbollsspelet som inte tidigare varit möjligt.

EA har gått ut med att FIFA 21 kommer uppdateras den 4 december för Playstation 5- och Xbox Series X-ägare. Vi har fått detaljer och bilder på alla nya tillägg och uppdateringar som spelet kommer att ha. 

Sony har utvecklat sin DualSense-handkontroll, och har nu en avancerad haptisk feedback som lyfter spelupplevelsen till nya höjder. Du kommer känna kraften mycket tydligare i allt från skott, blockeringar, passningar och tacklingar. Med den nya haptiska feedbacken kommer du få uppleva reaktioner, vibrationer och känslor utav spelet via handkontrollen direkt till dina händer. Spelaren som har kontroll över bollen får bättre, följsammare och mer realistiska animationer – och kan se fram emot mänskliga och kontextuella bolltoucher.

Om du någonsin känt att FIFA laddar för länge eller att motståndaren tacklar på ett onaturligt sätt, så är det som bortblåst. EA har ett större system för sina spelinteraktioner vilket gör att varje duell med din motståndare känns så verklig som möjligt. Laddningstiderna har minskat enormt. Nu kan du gå från menyn till att starta en match på mindre än 2 sekunder!

Dessutom har Frostbite gått in och samarbetat med EA, vilket gör att spelarnas kroppar rör sig mer realistiskt. Deras utseende, till och med varje enskilt hårstrå i deras frisyrer, har animerats. Dynamisk ljussättning har lagts in så att allt från ansikten, matchdräkter, arenor, avbytare och publik ska bli så verklighetstroget som möjligt. 

Om du redan startat ditt ultimate team kan du ta med hela din klubb från ditt Playstation 4/Xbox till Playstation 5/Xbox. Marknaden och rankningslistorna i FUT 21, såväl som alla dina framsteg och ägodelar i FUT och VOLTA FOOTBALL följer med dig över generationsgränserna.

Missa heller inte vår sammanställning av alla FIFA 21 nyheter här samt att Dopest kan stoltsera med att vi är med i spelet med en officiell tröja.

Text: Haris Pozega