Nytt på Disney+: Juni 2024

Från Star Wars till ett jubileum för en klassiker – här är några av nyheterna du inte får missa på plattformen under månaden

Sommaren är här på riktigt men Disney+ saktar inte ner på tempot för den sakens skull. I juni kommer en rad nya äventyr samt fortsättningar på gamla historier till plattformen, inklusive den efterlängtade Star Wars: The Acolyte.

Vi har samlat några av titlarna du inte får missa i juni 2024. Du hittar en kort beskrivning samt en trailer under varje titel, samt releasedatum inom (parentes).

Star Wars: The Acolyte (4/6)

En respekterad jedimästare (Lee Jung-jae) mot en farlig krigare från hans förflutna (Amandla Stenberg) i en utredning av en chockerande brottsvåg. När fler ledtrådar dyker upp följer de en mörk väg där olycksbådande krafter avslöjar att allt inte är vad det verkar vara i denna nervkittlande Star Wars-spin off.

Avsnitt 1 & 2 släpps samtidigt den 4:e juni, medans 3, 4 & 5 släpps varje följande tisdag under månadens gång.

Doctor Who Säsong 14 Avsnitt 6 ”Rogue” (7/6)

Ännu ett avsnitt av den fjortonde versionen av doktorn kommer till Disney+ på fredagen den 7:e juni. Missa inte heller avsnittet innan, ”73 Yards”, som släpps fredagen den 24:e maj samt de tre nästkommande avsnitten i juni som likt Star Wars: The Acolyte släpps varje vecka under månadens gång, dock på fredagar.

Protecting Paradise: The Story of Niue (8/6)

Efter att ha skapat ett av världens största marina skyddsområden 2016 med stöd av National Geographic, bjuder ön Niue utanför Nya Zeeland in Pristine Seas för att utvärdera förändringar med hjälp av avancerad teknik. Här får vi se ön visa upp sin unika natur samt planera en hållbar framtid för sina vatten. Spana in trailern till originaldokumentären nedan för att få en uppfattning av vad som gäller!

Kalle Anka fyller 90 år (11/6)

2024 fyller Kalle Anka 90 år och det firas genom restaurerade versioner av två klassiska kortfilmer: ”Crazy Over Daisy” och ”Out on a Limb” från 1950. Dessutom får vi ta del av den helt nya ”DIY Duck” som producerats i den nya animationsstilen Disney introducerade till sina klassiska karaktärer för ett par år sedan.

Disney Jr.’s Ariel (28/6)

För de allra minsta kommer nu en ny version av succéfilmen Ariel från 2023, som då hade Halle Bailey i huvudrollen och som i sin tur inspirerades av det tecknade originalet från 1989. Denna version följer den 8-åriga sjöjungfruprinsessan Ariel när hon och hennes vänner ger sig ut på undervattensäventyr i det karibiskt inspirerade kungariket Atlantica.

Hela den första säsongen släpps på en gång, med åtta avsnitt. Perfekt för dig som har barn, småsyskon eller som barnvaktar!