Nytt på Max – April 2024

Inför hopslagningen med HBO Max & Discovery+ har vi först några titlar att se framåt emot under det "gamla namnet"

Nyligen blev det klart att HBO Max går ihop med Warner Bros. Discovery för att skapa den gemensamma streamingtjänsten MAX, som lanseras i Sverige den 21:e maj 2024.

Fram tills dess har vi dock flera titlar att se fram emot under april 2024, som lanseras via den ”gamla” tjänsten HBO Max men som självklart kommer att gå över till MAX senare under våren. Nedan hittar du några filmer & serier som du inte får missa på plattformen under april.

SERIER PÅ MAX – APRIL 2024

The Sympathizer (15/4)

The Sympathizer är en spionagethriller och satir om kampen för en halvt fransk, halvt vietnamesisk kommunistspion under Vietnamkrigets sista dagar och hans nya liv som flykting i Los Angeles. Där får han veta att hans tid som spion inte är över, långt ifrån.

Rollistan inkluderar Hoa XuandeFred Nguyen KhanToan LePhanxineVy LeKy DuyenKieu ChinhDuy Nguyen, Alan Trong och Emmybelönade Sandra Oh. Samt Oscarsnominerade och exekutiva producenten Robert Downey Jr., som spelar flera roller.

The Jinx — Part Two (21/4)

Denna miniserie följer den stenrika fastighetsägare Robert Durst i New York. En ättling till en fastighetsmiljardär som har anklagats för tre mord under de senaste 30 åren, men som aldrig har dömdes. Den tillbakadragna mannen hade inte talat ut om misstankarna offentligt förrän 2015, då dokumentärserien The Jinx började med sin första del. Durst arresterades för ett mord som han senare dömdes för bara dagar efter serien avslutades, Part Two följer upp vad som faktiskt hände och hur serien hade en del i Durts fall.

FILMER PÅ MAX – APRIL 2024

The Zone of Interest (5/4)

Denna prisbelönta film från A24 nominerades till ”Bästa film” (förlorade mot Oppenheimer) och vann ”Bästa internationella film” samt ”Bästa ljud” på Oscarsgalan 2024. Filmen följer Auschwitz-kommendanten Rudolf Höss och hans fru Hedwig, när de försöker bygga upp ett drömliv för sin familj i ett hus och en trädgård intill koncentrationslägret. En obehaglig med viktig inblick i hur varje situation kan bli vardag, oavsett hur hemsk den är.

Justice League: Crisis on Infinite Earths – Part Two (23/4)

Denna filmserie i tre delar följer DC Comics superhjälteteam Justice League. Filmen är baserad på serietidningsberättelsen ”Crisis on Infinite Earths” (1985-1986) och animeras, med en liknande stil till originalet. Det är den åttonde delen i ”Tomorrowverse”, en franchise som började med Superman: Man of Tomorrow (2020) och som liknar Marvels Cinematic Universe (MCU), varav denna följer vidare Crisis on Infinite Earths – Part One som släpptes i januari 2024.