Nytt på Netflix i januari 2024

Här är serierna & filmerna du inte får missa under det nya årets första månad

Innan man vet ordet av det är det nya året här, och med det även väldigt mycket nytt att kolla på. Vi har valt ut några av de filmer och serier som kommer till svenska Netflix i januari. Nedan hittar du även korta klipp från några av serierna i en samlingstrailer.

The Brothers Sun (4/1)

När ledaren för en mäktig taiwanesisk triad skjuts av en mystisk mördare beger sig hans äldste son, den legendariske mördaren Charles ”Chairleg” Sun (Justin Chien) till Los Angeles för att skydda sin mamma Eileen (Michelle Yeoh) och sin naiva yngre bror Bruce (Sam Song Li) – som hittills har varit helt skyddad från sanningen om sin familj.

Men när Taipeis dödligaste sällskap och en ny fraktion gör upp om herraväldet måste Charles, Bruce och deras mamma läka såren efter separationen och ta reda på vad broderskap och familj verkligen betyder innan en av deras otaliga fiender dödar dem alla. The Brothers Sun är en actionfylld komedi och ett familjedrama skapad av Brad Falchuk och Byron Wu. Serien har premiär den 4:e januari.

Love is Blind: Sverige (12/1)

I Love is Blind kommer singlar som vill bli älskade för den de är på insidan välja någon att gifta sig med utan att se dem. Under de kommande fyra veckorna flyttar de ihop, planerar sitt bröllop och försöker lägga till en fysisk koppling till sitt känslomässiga band. När bröllopsdagen kommer, kommer de då att gifta sig med den person som de blev blint förälskade i? Eller har annat kommit emellan?

Serien innehåller totalt 10 avsnitt, med Jessica Almenäs som programledare. Avsnitten släpps i fyra olika omgångar, med två första grupper av fyra avsnitt på den 12:e respektive 19:e, innan bröllopen släpps den 26:e och en ”reunion” med uppföljningar släpps på ett ännu okänt datum.

Lift (12/1)

En professionell tjuv och hans expertteam försöker sig på den ultimata kuppen: att stjäla 500 miljoner dollar i guld från ett valv på ett flygplan – 40 000 fot upp i luften. Kevin Hart spelar Cyrus Whitaker, ledaren för ett internationellt tjuvteam, som rekryteras av staten för att förhindra en terroristattack genom att göra det de är bäst på: Råna de rika.

I övriga roller ser vi Gugu Mbatha-Raw, Vincent D’Onofrio, Úrsula Corberó, Billy Magnussen, Jacob Batalon, Jean Reno & Sam Worthington. Filmen har premiär den 12:e januari.

Griselda (25/1)

Griselda följer den ambitiösa Griselda Blanco, som skapade en av de mest lönsamma kartellerna i historien. I 1970-80-talets Miami hjälpte Blancos dödliga blandning av oväntad grymhet och charm henne att navigera skickligt mellan affärer och familj, vilket ledde till att hon blev allmänt känd som ”gudmodern”.

Producent är Sofia Vergara, som även spelar huvudrollen, och är serien skapad av NARCOS showrunnern Eric Newman, som även har med sig NARCOS-regissören Andrés Baiz. Förutom Vergara medverkar Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez, Juliana Aidén Martinez, Vanessa Ferlito och Carolina Giraldo (a.k.a. Karol G) som gör sin debut på vita duken i serien.

The Kitchen (?/1)

I en tid av ökande orättvisor och gentrifiering finner en ung pojke gemenskap på den sista platsen som finns kvar för Londons mest missgynnade invånare. I The Kitchen ser vi I ett dystopiskt framtida London där alla sociala bostäder har avskaffats.  Pojken Benji (Jedaiah Bannerman) och Izi (Kane ”Kano” Robinson) kämpar för att navigera i världen som invånare i området The Kitchen – en gemenskap som vägrar att överge sitt hem.

Filmen har inget officiellt premiärdatum i Sverige ännu, men den släpps den 12:e januari på hemmaplan i Storbrittanien.