Nytt på Netflix – Maj 2024

En rad nya filmer & serier kommer till plattformen i vår inklusive Zara Larssons skådespelardebut – se trailers, releasedatum & mer här

Våren är här på riktigt och soltimmarna ökar för varje dag som går. Efter en dag ute i värmen behövs dock vila framför tv:n, för att inte tala om de regndagar som vi måste förvänta oss.

För dessa stunder har vi samlat några av titlarna på Netflix du inte får missa i maj 2024. Du hittar en kort beskrivning samt en trailer under varje titel, ovan kan du även se ett sammandrag i videoform på Youtube!

Filmer på Netflix i maj 2024

Unfrosted (3/5)

Även om de aldrig har fått ett lika stort genomslag i Sverige har den frystorkade efterrätten Pop-Tarts varit en av de mest folkkära snacksen i USA. I denna semi-fikionella film berättar Jerry Seinfeld historien om hur märket lanserades och hur de försökta konkurrera ut alla frukostflingor som dominerade marknaden. Han har regisserat, producerat och spelar även huvudrollen, med en rollista som även inkluderar storheter som Melissa McCarthy, Amy Schumer & Hugh Grant.

Atlas (24/5)

Denna sci-fi rulle följer en antiterroristanalytiker med en djup misstro mot AI, som upptäcker att tekniken trots allt kan vara hennes enda hopp när ett uppdrag går fel. Atlas ligger verkligen rätt i tiden, då artificiell intelligens är bland de hetaste samtalsämnena i alla kategorier. En annan intressant aspekt med just denna film är att ingen mindre än Jennifer Lopez spelar huvudrollen som Atlas Shepherd.

En del av dig (31/5)

Agnes äldre syster Julia har allt det Agnes drömmer om: Hon är ihop med Noel (Edvin Ryding), är coolast i skolan och vågar ta plats på festerna. Om bara Agnes kunde vara mer som hon. När det som inte får hända händer vänds Agnes liv upp och ner och hon måste pånyttföda sig. Plötsligt är hon på väg att få allt hon drömt om, men till vilket pris?

Kända författaren och poddaren Sigge Eklund (känd från Alex & Sigge) gör regissörsdebut i detta känslosamma drama som bland andra har Edvin Ryding, Felicia Maxine och en filmdebuterande Zara Larsson i rollerna.

Serier på Netflix i maj 2024

Familjen Bridgerton Säsong 3 (16/5)

En av de mest populära serierna på plattformen under senare år är tillbaka för en efterlängtad tredje säsong. De åtta sammansvetsade syskonen i den adliga och mäktiga familjen Bridgerton – Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory och Hyacinth – navigerar i Londons högre societet på jakt efter kärlek, omgivna av både vänner och rivaler.

Denna säsong följer främst den yngsta medlemmen av familjen Featherington, Penelope (Nicola Coughlan), är äntligen redo att ge upp sin långvariga förälskelse i Colin. Det betyder dock inte att hon är färdig med kärleken. Istället har Penelope bestämt sig för att det är dags att skaffa en make – och helst en som ger henne friheten att fortsätta sitt dubbelliv som Lady Whistledown.

Garouden: The Way of the Lone Wolf (23/5)

På flykt från ett tidigare brott utpressas Juzo Fujimaki att delta i en olaglig turnering, där han måste möta de bästa kampsportarna i livsfarliga matcher på liv & död samtidigt som han har en prislapp på tre miljoner yen på sitt huvud. Denna anime är en adaption av en novel och innehåller en del rutinerade namn. Regissören är Atsushi Ikariya (ID: INVADED, Sabikui Bisco) och den är i huvudsak animerad av NAZ (Good Night World, Thermae Romae Novae).