Foto: @oddfuturepage via Twitter

Odd Future (OFWGKTA) återförenas

Det ikoniska kollektivet med Tyler, The Creator i spetsen har inte setts i samma rum på åratal, nu ryktas det om en comeback

Få kollektiv har varit så tongivande för modern hiphop som Los Angeles-baserade Odd Future Wolf Gang Kill Them All, förkortat till det något enklare OFWGKTA eller bara Odd Future. Grundat under det sena 00-talet och aktiva tillsammans fram tills mitten av 10-talet bestod gruppen av artister, producenter & underhållare som även blev storstjärnor i sin egen rätt. Några av de kändaste medlemmarna var Tyler, The Creator, Earl Sweatshirt, Syd & ingen mindre än Frank Ocean.

Efter att ha varit oskiljaktiga runt när mixtapet OF Tape Vol.2 släppes 2012 var det just solokarriärerna som fick gruppen att glida ifrån varandra, då Tylers Wolf, Earls Doris & Franks Channel Orange blev enorma succéer året därpå. När grundmedlemmen Hodgy Beats öppet började beefa med Tyler under hans Camp Flog Gnaw Festival 2015 var Odd Futures undergång mer eller mindre bekräftad och sedan dess har interaktionen mellan medlemmarna varit sparsam.

Under helgen blev det dock ändring på det när Earl Sweatshirt firade 10-årsjubileum för Doris med en spelning på hemmaplan i LA. Nästan hela kollektivet samlades backstage för en gemensam bild, som föregicks av besök på scen från flera av medlemmarna. Alla var dock inte på plats, till exempel saknades Frank Ocean (såklart), men totalt var 11 medlemmar på plats.

Om det blir ny musik från OF återstår dock att se. Tyler har tidigare varit väldigt tydlig med att han inte tror det kommer att hända, då han beskrivit det som att alla medlemmar är "förbi" den tiden. Däremot visar de fortfarande kärlek för varandras karriärer och line-upen för 2023 års Camp Flog Gnaw innehåller OF-medlemmar som Earl, Left Brain, Syd och Domo Genesis.