Lyssna på nya EPn "Skator & Kråkor" av ODZ

Vilket spår är din favorit?

ODZ presenterar idag sitt nya projekt Skator & Kråkor. EPn följer upp det senaste albumet ZUBBKULTUR från 2018 och BARNAVÅRDSCENTRALEN från 2019. Gruppen har även varit flitiga och släppt ett flertal singlar under åren, senast tillsammans med 1.Cuz och Yei Gonzalez på ”SALSA”.

Den nya EPn består av fyra låtar skapade tillsammans med fyra olika producenter – däribland namn som Masse, Kayen och Young Earth Sauce. Producenternas individuella sound skiljer sig från varandra vilket gör att varje spår får sitt personliga sound. På sociala medier reflekterar ODZ över hur EPn förmodligen är det mest äkta de kan släppa just nu. Titeln Skator & Kråkor grundar sig i deras sätt att se på världen – som för tillfället känns svartvit och rå.

”Skatan och kråkan symboliserar en värld som har blivit alltmer svart och vit. En värld där de andra färgerna har fått dra sig tillbaka. En råare värld, där dagarna upplevs kortare och nätterna mycket längre. Som vi saknar färgen blå… Skatan är en dödsfågel. Den trivs på avrättningsgalgar. Det sista den hängde hörde innan världen svartnade, var skatans kraxande. Som vi saknar färgen röd… Kråkan är en vis fågel. Länge har den används av gudar och människor för att samla information från världens alla hörn. Den trivs med skatan. Som vi saknar färgen gul… Precis som stjärnan så märker vi bara av skatan och kråkan när det är som mörkast. Dem är ett omen. Ett omen som bringar olycka, sorg, sjukdom och död. Som vi saknar färgen grön” skriver ODZ på sin Instagram

Lyssna på EPn Skator & Kråkor av ODZ nedan och se vilket spår som är din favorit.