OFF-WHITE och Nike teamar upp och skapar matchställ för Västafrikanska flyktingar

Se de nya matchställen här

Paris baserade fotbollslaget Melting Passes visade nyligen sina senaste kit från OFF-WHITE-märket och Nike. Laget som består av minderåriga flyktingar från Västafrikanska länder fick efter ett möte mellan Virgil Abloh och Anna Wintour, vad som kan klassas som de ”mest trendiga” matchställen någonsin.

Laget bildades av de juridiska praktikanterna Maud Angliviel och Pierre Rosin, som träffades som studenter vid en organisation som övervakade invandringsadministrationen för isolerade ungdomar. De två skapade en alternativ liga som Melting Passes spelar i, och träffade av slump på Anna Wintour på Vogues Palais Bourbon kontor under Men’s Fashion Week tidigare i år.

Lustigt nog så var Wintours nästa planerade möte med ingen mindre än OFF-WHITEs Virgil Abloh, vars föräldrar flyttade till Chicago från Ghana. Efter mötet har Abloh med Nike samarbetat nära med spelarna i laget för att skapa uniformer i hopp om att skapa något som skulle bidra till att skapa lagets nya identitet. Titta in hos Vogue för att läsa hela berättelsen om Melting Passes nya OFF-WHITE x Nike kits.

 

Källa: Vogue