Off-White släpper basketboll-sneakern "The Baller"

En bokstavlig basketsko släpps i fyra olika färger som en del av nästa kollektion – se de första bilderna på den ovanliga sneakern här

Off-White har aldrig varit de som följt normer när det kommer till design, men deras senaste sneaker tar termen ”basketsko” till bokstavliga höjder som inte ens de själva brukar nå.

Den basketinspirerade ”The Baller” visades nyligen upp av Off-Whites Creative Director Ib Kamara på Instagram, där han beskrev skon som en del av deras kommande runway show: FW24/25 ”Black by Popular Demand”.

Skon är modellerad efter en riktig basketboll, vilket syns på dess knottriga läder och de svarta strecken längs med sidorna. ”The Baller” har en slip-on-design med ett kardborreband vid kragen, som döljs bakom samma material som resten av sneakern. Ytterligare detaljer inkluderar Off-White-loggan som är stämplat över hela skon, samt den ikoniska textraden, som denna gång säger ”AUTOGRAPH HERE”.

Highsnobiety fick även bekräftelse på att ytterligare tre färgställningar planerades, med en i en ljusare brun, en i neongrönt och ett helsvart par täckt av vad som ser ut som kristaller. Det finns ingen information om eventuella releasedatum och priser ännu, men med tanke på deras kommande show lär det dyka upp mer detaljer om skorna snart.