OLEEVER har börjat göra sig ett namn med sin känsla för catchiga refränger och pop-centrerade produktioner. På nya singeln "Dimension" tar han sig an den klassiska heartbreak-låten och han gör det med en lättvindig produktion som annars skulle lura öronen till att de hör en låt om lycklig kärlek. Istället är det melankoli som fyller texten, som återspeglar tillbakablickar och ånger inför en brusten relation.

"Har spelat upp alla mina drag
I en annan dimension är de du o jag"

Låten är skriven tillsammans med Ib Cederfeldt som även producerat låten. Göteborgskollegorna har båda synts i stadens musikscen på olika håll, Ib främst som DJ. Låten skrevs under en sommardag i staden, något som även smittar av sig på den hoppfulla produktionen kontrasterat med den ångestfyllda texten.

”Skrev en låt med min vän Ib en dundersommardag, mitt i ett heartbreak. Det vi skapade speglar en sida av mig själv jag aldrig fått visa innan. Man lämnar ofta relationer med olika upplevelser och perspektiv. Här är ett av dem, till en extremt passionerad och intensiv relation som betyder väldigt mycket för mig”, säger OLEEVER.

Lyssna på "Dimension" på Spotify!