Omah Lay och Oxlade klara för Way Out West 2023

Afrobeats till Way Out West 2023!

Way Out West 2023 har hittills avslöjat artister som wizkid och Håkan Hellström, och idag har festivalen bekräftat ytterligare två namn, nämligen afrobeatsartisterna Omah Lay och Oxlade.

Nigeriansk musik håller på att ta över världen och tätt bakom pionjärer som Wizkid och Burna Boy kommer nu unga talanger som Oxlade och Omah Lay. Oxlade har med sin silkeslena röst och fusion av afrobeats och pop redan skapat stor uppståndelse i såväl hemlandet som globalt. Något som inte minst singeln ’KU LO SA’ med sina 150 miljoner strömningar vittnar om. Trots att det endast passerat två år sedan Omah Lays genombrott med EP:n Get Layd så betraktas den talangfulla sångaren och producenten redan som en av förgrundsgestalterna på scenen. Lays drabbande historieberättande och unika afrofusion av R&B, hiphop och highlife lyftes till nya höjder på debutalbumet Boy Alone, som släpptes 2022. I sommar ser vi dem båda på Way Out West!

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De två första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2095 SEK) är släppt nu via festivalens hemsida.