Our Legacy gör 2Pac-kollektion med Denim Tears

Svenska visionärerna linkar upp med amerikanska uppstickaren igen för ny rebellisk kollektion, hyllar legendaren Tupac Shakurs stil

Det är få märken från Sverige som har fått ett så högaktat internationellt rykte under de senaste tio åren som Our Legacy. Genom att blanda den skandinaviska minimalismen med influenser från bland annat abstrakt konst och musikscener har de skapat sig ett namn som en av landets främsta samtida designers tillsammans med Acne Studios.

Deras senaste samarbete kommer med nygamla bekantskapen Denim Tears som leds av Tremaine Emory, mannen som förutom sitt eget märke även jobbar som Creative Director åt Supreme. De två märkena har samarbetat förut på kollektioner med Stüssy, men den nya kollektionen ”TUPAC TEARS LEGACY” har helt andra kaliforniska inspirationer än skate- och surfkulturen.

De har nämligen tagit inspiration från legendariske Tupac ”2Pac” Shakurs personliga garderob och stil. Detta görs genom bland annat denim och kavajer, men även genom direkta referenser till några av rapparens mest ikoniska fits. Till exempel lädervästen som syns på bilden ovan.

Hela kollektionen släpps den 25:e april via deras respektive hemsidor samt i Our Legacys fysiska butiker. Du kan kika in några av plaggen i galleriet!