Ozzy släpper sitt debutalbum ”Ett Öga Rött”

Lyssna på Rosengårds-rapparen starka debutalbum

Malmö-baserade Ozzy har under årets gång släppt singlarna "Några gånger" och senast "Panter" samt gjort gästinhopp på Frickys "Hon Få Mig"- Remix och "10 År (Remix)". Låtar som lett till att hypen kring hans albumdebut bara växt. Titeln på albumet "Ett öga rött" är inspirerad av romanen med samma titel skriven av Jonas Hassen Khemiri som släpptes 2003.

Gästinhopp av Petter & Valon

Ozzy har flera gånger bevisat sin skicklighet och att han behärskar språket på ett unikt sätt, och i debutalbumet är det inget undantag. I första spåret "Intro" inleder Ozzy med att berätta om sin uppväxt i Rosengård och hur utsattes för mobbning i lågstadiet. Han har tidigare avslöjat att han hade talsvårigheter som liten och att ilskan från mobbningen blev starten för Ozzys musikkarriär. Albumet gästas av legenden och barndomsisdolen Petter och hans vän Valon. Om låten "Panter" säger Ozzy i en intervju med PSL att  han vill ge kvinnor mod och styrka:

"Du hör att jag inte kan sjunga 100% men jag vågar. På samma sätt vill jag att människan som lyssnar ska våga, känna och veta att jag inte kan sjunga helt och hållet. Men du ska våga vara dig själv"

Ett öga rött består av totalt 10 spår alla producerade av DurimKid (Durim Haxholli) och Ozzy är tydlig med att det inte finns en låt eller en rad på hela skivan som inte är han. Något som blir tydligt i debutalbumet, Ozzy bevisar att han har en helt unik stil och formuleringar olikt någon annan rappare i landet, vilket gör hela albumet originellt. I många fall kan raderna kännas osammanhängande, men bakom varje rad finns en djupare mening, därför blir det intressant att lyssna på samma spår ett flertal gånger, likt en bok får raderna en ny betydelse varje gång du hör de.

Trots att 26-åringen varit med i branschen ett par år nu, så är det nu hans tid börjar. Han berättar att han redan känner sig som en legend och att han sätter de kriterierna som världen sätter på en legend. Och där måste man hålla med, för trots att Ett öga rött är hans första album så är det utan tvekan startskottet på en karriär för en artist och konstnär vi sent kommer glömma.