Ozzy Osbourne i bråk med Kanye West – "han är en antisemit"

Efter att Ye velat sampla en av Black Sabbaths låtar gick rocksångaren ut & fördömde honom – kallas hycklare av fans

Efter många om och men släpptes Kanye West & Ty Dolla $igns album VULTURES 1 under lördagsmorgonen den 10: februari. Under dagen byttes omslagsbilden och albumet togs bort för att sedan återvända till streamingplattformar, men det orsakade även en hel del kontrovers på grund av otillåtna samples.

Rocklegenden Ozzy Osbourne var bland de som tog sina åsikter offentligt, då han hävdade att Kanye använt hans musik på ett otillåtet sätt.

I ett upprört meddelande på sin X-sida uttryckte Osborne starka känslor kring Kanyes försök att sampla ”Iron Man” i Vultures-låten ”CARNIVAL”, en klassiker från hans gamla band Black Sabbath. Efter att först ha missförstått det som att det var låten ”War Pigs” som samplats ändrade han sin Tweet, som i övrigt kallade West för antisemit och krävde att alla samples av Ozzys musik skulle tas bort.

Denna reaktion gällde en version av låten som spelades under lyssningseventet som hölls i Chicago under fredagen, men när albumet kom ut dagen därpå hade Kanye redan åtgärdat problemet. Som svar ersatte Ye nämligen samplen med en bit från hans egna låt ”Hell of a Night” från My Beautiful Dark Twisted Fantasy, en låt som i sig använder en sample av just ”Iron Man” av Black Sabbath.

Då den samplen redan är clearad och därmed fri för Kanye att använda kan dock inte Ozzy göra någonting för att ta bort den, en tydlig markering från Ye. Ozzy har inte svarat på ändringen, men har däremot stött på enorm kritik från fans på X, som kallar honom för hycklare då han själv klädde ut sig till Kanye under Halloween så sent som i höstas, långt efter att Ye börjat med sina antisemitiska uttalanden.