Palace avslöjar ny butik i Los Angeles i video-teasers

Butiker har tidigare öppnats i London, New York och Tokyo. Nu expanderar Palace Skateboards ytterligare – denna gång i LA, Kalifornien

För två dagar sen droppade Palace Skateboards teasers på Instagram om en ny butik i Los Angeles, och ett par timmar senare kom det officiella uttalandet om en affär i Kalifornien. Det blir den fjärde butiken som öppnas och det firas såklart med inget mindre än ett släpp av Los Angeles-exklusiv utrustning. Som vid tidigare avslöjanden av nya Palace-butiker gjordes denna gång en surf-inspirerad reklamfilm, där välkända skateboard-åkare som Lucien Clarke och Rory Milanes representerar det som nu är ett av världens största streetwear-märken.

 

Palace öppnade sin första fysiska butik i London för fyra år sedan och sedan dess har det gått snabbt. Nya butiker har hittills öppnats upp i New York, Tokyo och nu Los Angeles. Dopest har tidigare skrivit om bakgrunden till Palace Skateboards, och hur det som från början var en idé skapad av Lev Tanju utan varken designers eller marknadsrådgivare vid sin sida, har växt till att bli ett legendariskt skatemärke. Sedan Palace grundades 2009 har hypen kring dess kläder och utrustning exploderat, och jämförs idag med bland annat streetwear-giganter som Supreme och BAPE.

Trots att Palace i grund och botten är ett skatemärke finns inga skarpa gränser, utan de låter sig influeras av allt ifrån 90-talets streetkultur i England till kända modemärken som Gucci, Versace och Moschino. Lev menar på att kläderna de skapar inte bara är till för människor som skatear, utan alla som gillar deras stil ska kunna bära Palace. Han berättar mer mer i en intervju från 2018 med Free Skate Magazine:

“Different types of people were into it from the start really… When we ripped off Versace tees and stuff like that, people that didn’t skate also liked it. Which is cool because I’ve never been that guy who’s like ‘you can’t wear it because you don’t skate’, you know?’ It’s made for whoever wants to wear it.”

Fredag den 26 April slås dörrarna till den nya butiken upp, och du hittar den på

9006 Melrose Ave
West Hollywood
CA 90069

Missa heller inte Palace senaste drop med mycket sommar-inspirerade plagg!

https://www.instagram.com/p/BwXUViyFp6m/