Då släpper Palace & Calvin Klein nya kollektionen CK1 Palace

Se hela kollektionen här

Palace och Calvin Klein presenterar nu sitt nya samarbete CK1 Palace. Det är en unik kollektion som förenar Calvin Kleins minimalism med Palace moderna touch. Tillsammans vill de lyfta nostalgi, självuttryck och inkludering.

”Anything but ordinary. A celebration of individuality and inclusion. From New York and London. To the world”

Så vad inkluderar då det spännande samarbetet? Vi får se Palace utmärkande grafiska estetik pryda Calvin Kleins signaturkläder. Allt från denim, t-shirts och fleece till damunderkläder. Och det är faktiskt första gången någonsin som Palace erbjuder just damunderkläder. Den färgpalett som syns består av svart, grått, vitt och beiget. Dessutom pryds kläderna av en specialdesignad logga som kombinerar branding från både CK och Palace.

I kollektionen hittar vi också flera denimplagg. Med hjälp av blekta tvättar och spännande detaljer får jeansklassiker nytt liv. Vi ser en baggy passform vilket är en hyllning till 90-talet. De vill även lyfta Calvin Kleins amerikanska arv samt Palace rötter inom skate. Därför inkluderas en tredje partner i samarbetet – nämligen Vans. Tillsammans tolkar de tre modellen ”Calvans” som pryds av en CK1-monogram logga.

Som om det inte var nog här, för ja samarbetet innefattar ännu mer, får vi dessutom en parfym. Det är minst sagt kollektionens höjdpunt. För första gången någonsin får CK:s klassiska CK One-parfym en ”remix”. Världens första unisexdoft omvandlas nu för att återspegla Palace lekfulla känsla. Den limiterade parfymen återskapar den ursprungliga rena citrusdoften med finjustering av grundstrukturen. Vi får toner av frostad mandarin och i hjärtat hittar vi violblad och ekmossa. Det skapar en fräsch, men varm och jordnära bas.

Ovan kan du spana in kampanjen, som är plåtad av Palace-fotograden Alasdair McLellan. Vi får bland annat se ikoner som Willem Dafoe, Dame Joan Collins, The Pet Shop Boys, samt Palace skate-familj. Du kan även se kampanjfilmen ovan!

Palace x Calvin Kleins kollektion CK1 Palace släpps den 8 april via Palace hemsida samt Calvin Kleins hemsida.