Londonbaserade Palace gör sig redo för kylan och har inför fredagens drop nu avslöjat hela sin vinterkollektion. Kollektionen består av ytterkläder, knits, toppar, skjortor, T-shirts, byxor, Y2K-inspirerade sportkläder såväl som huvudbonader, väskor och såklart även skatedeck och andra prylar. Vi har valt ut några av våra favoriter från kollektionen, som finns i sin helhet på Palace hemsida.

Värme och funktionalitet står i fokus bland de många GORE-TEX-jackorna, Polartec Fleecerna, puffers med inbyggda balaclavas, samt shearling- och läderjackorna. Förutom funktionalitet har jackorna en bred palett av mönster, med allt från stilrent enfärgade plagg till abstrakta tryck och en mängd olika kamouflagemönster. Vi väljer dock att fokusera på färgen kornblå, som tagit stor plats i kollektionen som ett utmärkt sätt att få in en färgklick i outfits som grundar sig i svart eller grått.

Fotbollströjor har varit en stor trend inom modevärlden på senare år med den så kallade "Blokecore"-stilen, där ofta vintage matchtröjor kombineras med loose-fit jeans eller workpants. Palace har inkorporerat fotboll i sitt DNA flera gånger förut så det är ingen direkt trendhoppning vi ser när de nu introducerar stickade matchtröjor, inspirerade av regerande italienska mästarna Napolis klassiska matchställ. Utöver det stickade hittar vi även mer klassiska nylontröjor i trippiga mönster och ett par rugby-inspirerade pikétröjor, för att hålla oss på sporttemat.

Det första droppet från kollektionen släpps i butik och online i Storbritannien och Europa nu på fredag den 29:e september kl. 13.00 svensk tid.