PAPA Sound släpper singeln "Mannen" med Jamkid

Hyllar Stockholmsförorten Rågsved i musikvideon

Producentduon Patrik Arve och Paolo Albo bildade PAPA Sound 2020. Patrik har via sitt band Teddybears haft hits och toppat listor runt om i världen. Teddybears har inte släppt album sedan 2015 – men var kända dels för att mixa olika genrer med varandra, samt för att vara ett rockband med ett ”soft” namn som Teddybears.

PAPA Sound har hunnit släppa 5 singlar och då har de samarbetat med sångare, främst från Jamaica och delar av Afrika. De är starkt influerade av genrer som Afrobeat, Reggae och Dancehall. Idag släpper de singeln ”Mannen” med Jamkid.

”Mannen” handlar om en beef mellan två vänner i Jamkids förort Rågsved. Musikvideon som släpps tillsammans med singeln är även den filmad i Stockholmsförorten och är en hyllning till området.

”Mannen handlar om lojalitet och förortsvänskap som leder till besvikelser. Många killar kallar varandra för ”bror” “fam”, “akhi” och så vidare, men så fort gatans baksidor som pengar, hype eller droger visar sig så vänder de ryggen mot varandra helt. Istället för att komma ihåg att man hör ihop och har delat stunder och framgångar! Ordet ”Mannen” betyder ungefär som en upprörd: Hallå vad gör du!” Säger Jamkid om låten.

PAPA Sound har lovat oss kontinuerliga släpp under 2021 och det ser vi framemot.

Lyssna på ”Mannen” nedan!