Parham tillbaka med ny singel ”Bordsskick”

Följer upp senaste släppet ”Fingertoppar” med samhörande sound och en slagkraftig låttext

Västkusts-rappande Parham har växt sig till att bli en storfavorit både i hemstaden Göteborg och resterande Sverige. Med sin blandning utav klassisk hiphop och melodiska R'n'B-ballader lyckas han charma de flesta. Efter det senaste och romantiska släppet "Fingertoppar" med ett intimt gästinhopp av flickvännen Fiona, samt en lyckad spelning på Sony Live förra veckan, är han nu tillbaka med nya singeln "Bordsskick". Nu står det också klart att Parham släpper sin EP den 20 september.

I den nya låten "Bordsskick" återkommer Parham till teman som kretsar kring rasism. Detta har återkommit mer frekvent med hans första två album Pojk och Hemma här. Därtill nämner artisten sin destruktiva relation till fadern. Parham målar upp sitt perspektiv kring hur livet ser ut för en person med utländsk påbrå. Att även om han till viss del har det bättre nu, kvarstår samma problem för de som ser ut som honom. Låten blir ett statement att Parham inte låter rasismen, varken i de fina rummen eller i samhället, gå förbi honom.

"Ändå ni sjunger med i sångerna. Ändå ni baxar kulturen och jargongerna. Ändå ni släpper inte in oss i salongerna och innerstadslyorna med balkongerna."

När Parham körde igång nya låten "Bordsskick" på Trädgårdens scen förra veckan lät beatet mycket bekant. Nya singeln smälter ihop klockrent med senaste släppet "Fingertoppar" och vi är säkra på att EPn kommer leverera snygga övergångar och sammankopplingar. Lyssna på senaste singeln "Bordsskick" med Parham nedan.