Det är noll competition när Parham släpper "Torsken"

Parham går från tranquilo till ett poppigare sound med samarbeten från bland andra Mwuana och Sammy Bennett.

Den 33-åriga Göteborgs-rapparen Parham släpper i dag sitt tredje album Torsken. Senast vi hörde från artisten, med undantag från ett antal singlar, var 2016 då albumet Hemma här släpptes. Han har tidigare samarbetat med artister som Leslie Tay, Cherrie och Nebay Meles. För albumproduktionen står bland andra Albin Hallberg, Charlie Bernardo, Rebecca & Fiona och Ian Persson Stiernswärd.

En av Sveriges mest spännande artister …

Parham beskrivs av Luger som ”en av Sveriges mest spännande artister”. Han har vunnit kategorin ”Årets hiphop” på Manifestgalan, samt tagit hem ett flertal andra musikpriser. I veckan släpptes albumets tracklist via rapparens Instagram. På Torsken ser vi flera gästinhopp. Bland annat Mwuana på den tidigare släppta singeln ”Tranquilo”och Sammy Bennett på låten ”Snacka”.

https://www.instagram.com/p/BhJLnBljdWu/?hl=sv&taken-by=parhampojk

Rapparens texter känns, oftast, avancerade och genomtänkta. På Torsken blandas poppigare låtar som ”Tranquilo” med allvarligare inslag. Till exempel på den mindre kommersiella låten ”Alla här” som handlar om utanförskap, att vem som helst kan vara svag och förlora allt – alltså ”torska”. Parham kan beskrivas som en historieberättare och albumet känns personligt. Lyssnarna tycks delges ett urval av historier från Parhams privatliv, sammansvetsade till låttexter. Det blir personligt och nära på kärlekslåten ”Allting med dig”. Artisten bjuder på hela känslospektrat, utan att det känns påtvingat eller tillgjort. På Torsken finns något för alla!

Streama hela albumet nedan.