• Foto: Alex Urombi

”Paris/Spain” visar upp Thrifes snabbaste flows

Fransk raps våghalsiga tempon genomsyrar Dalenrapparens senaste singel, följer upp kallare ”Kvar On The Road”

Med kollektivet/skivbolaget Deeper Than Music har Thrife fortsatt bygga vidare på den kaxiga stil av melodiös hiphop han var med och lyfte fram under SSTV-dagarna på det sena 10-talet med artistkollegor som Einár och Macky. Debutalbumet Nu Eller Aldrig släpptes efter en lång väntan under 2020 och sedan dess har 26-åringen fortsatt hålla igång en stadig ström av singlar, bland annat stora hiten "SEVILLA".

Efter att nyligen har återbesökt ett äldre sound med den Atlanta-trapiga "Kvar On The Road" (med en musikvideo inspelad i London) är nu Thrife tillbaka med samma energi som höjde "SEVILLA" till toppen av listorna, men med ännu ett snäpp snabbare tempo på "Paris/Spain".

De som hört franska megahiten "Bande Organisée" av Marseille-rapparna Soso Maness, Elams, Jul, SCH, Naps, Solda och Houari känner säkert igen känslan av den pulserande basen med de knackande trummorna. Den så kallade "franska klubb-rapen" har tagit över under det senaste året och det är ett tempo som inte alla klarar av, men Thrife visar att han inte bara vill testa soundet, han bjuder även på några av sina snabbaste rader någonsin.

Lyssna på "Paris/Spain" och mer ny musik i DOPEST Playlist!