PARTYNEXTDOOR släpper omtalade albumet 'P4'

Efter att ha avslöjat den nakenchockande omslagsbilden har intresset för slutprodukten varit stort – nu är det featurelösa albumet här

PARTYNEXTDOOR, född Jahron Anthony Brathwaite, har varit en av de mest centrala namnen i den nya vågen av alternativ RnB som växte fram under 10-talet. Under en karriär som sträcker sig tillbaka till 2013 med den självbetitlade debuten har den kanadensisk sångaren, låtskrivare och producent varit en av de mest konsekventa medlemmarna av Drakes OVO, en annan stjärna som delar hemstaden Toronto.

Med sin unika blandning av R&B, hiphop och dancehall-influenser toppat med explicita texter. Genom åren har han hunnit med att skapa egna hits som ”Come and See Me”, ”Recognize” och ”Loyal”, samtidigt som albumserien med hans eget namn har fortsatt och idag landat på den fjärde installationen genom PARTYNEXTDOOR 4 (P4). Ett album som han till stor del producerat själv, likt många av hans tidigare projekt.

 ”Jag vill att mina fans ska uppleva det här albumet på ett sätt som gör att de kan ta med sig exakt vad de behöver från det. Vad de än går igenom… relationer, vad det än är – när de lyssnar på det här albumet kan de använda mina berättelser till att lära sig av och relatera till”, säger Party i ett pressmeddelande.

Innan albumets release har Party varit i rampljuset, eller snarare kvinnan på omslagsbilden till albumet. Den nakna kvinnan som visar upp en svanktatuering med numret ”4” på gick viral när den presenterades på artistens sociala medier tidigare under våren. Bilden vittnar om att albumet inte kommer att vara särskilt barnvänligt, vilket egentligen alltid är att förvänta när det gäller Partys musik. På introlåten ”C o n t r o l” görs det dock så tydligt det kan bli:

”Take off your clothes
(You know I’m ready, girl)
Who is in control? (You and me, girl)”

Utöver sin solokarriär har Party också bidragit som låtskrivare och producent för olika artister, något som visar sig i den finkänsla han har för att komponera hooks som fastnar. ”C h e e r s” är ett spår som lutar mer in åt hiphop, med ett snabbare trapbeat och en infekterande refräng. För den som vill ha den ”gamla Party” finns också mycket att hämta, inklusive tidigare släppta singeln ”H e r O l d F r i e n d s” som skruvar ner tempot till en riktigt smooth ballad.

Lyssna på PND4 på Spotify!