Patent avslöjar: Apple Watch ska ändra färg efter dig

Dokument inlämnade av Apple själva avslöjar en ny teknik, så fungerar den

Apple har börjat titta på hur de ska få Apple Watch att känna igen kläder, eller något annat föremål, och få den att anpassa sig till dess färg. Det rapporterar Apple Insider, som har fått tag på en patent på tekniken Apple har ansökt om.

En idé som Apple åtminstone har övervägt tidigare är ett sätt att få ett Apple Watch-band att ändra färg baserat på vad du har på dig, till skillnad från den mängd band i olika färger och designs de släppt genom åren. Ett nyligen avslöjat patent-dokument som heter ”Electronic Devices With Color Sampling Sensors” hintar nu om att den tekniken kan vara på väg.

Du kan redan justera färger så att du till exempel ändrar tim- och minutvisarna från vitt till rött, samt byta bandet som tidigare nämnt. I Apples förslag ingår möjligheten att låta användarna välja ”från en förutbestämd uppsättning färger”, men i övrigt ska klockan anpassa sig till användarens kläder och/eller omgivning.

”Färgen [på urtavlan] kan… matchas med färgen på ett externt objekt som ett klockarmband (t.ex. klockarmband eller annat klockarmband)”, står det i patent-ansökan.

Det finns inga officiella utlåtanden om tekniken, men patenten innehåller ändå en så pass detaljerad beskrivning att vi kan börjar föreställa oss mer information inom en inte allt för avlägsen framtid.