Paul Pogba avstängd från all fotboll i fyra år

Den franske landslagsmannen har varit under utredning för dopning sedan 2023 – läs stjärnans uttalande här

Uppdatering 29/2-24 15.30

Paul Pogba släppte senare under eftermiddagen ett uttalande, där han hävdar att domen är felaktig. Han meddelar även att han kommer att överklaga domen till Idrottens Skiljedomstol i Schweiz.

Jag har blivit informerad om Tribunale Nazionale Antidoping beslut och jag anser att domen är felaktig. Jag är ledsen, chockad och förkrossad över att allt jag har byggt upp under min professionella karriär har tagits ifrån mig”, säger Pogba.

Juventus har fortfarande inte uttalat sig om domen.

Originalartikel publicerades 29/2-24 13.43

Under september 2023 framkom det att Paul Pogba, mittfältsstjärna för Juventus & Frankrike, testat positivt för höjda nivåer av testosteron. Han testades slumpmässigt efter en match i italienska ligan Serie A och överklagade omedelbart resultatet. Efter ytterligare ett test visade han dock positivt igen, vilket satte igång en rättsprocess där fransmannen istället försökte övertyga om att han fått i sig preparatet ofrivilligt.

Nu står det klart att han förlorat fallet, vilket innebär att han döms till fyra års avstängning från all professionell fotboll. Förbudet gäller fram tills 2028, året då Pogba fyller 35.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Fabrizio Romano (@fabriziorom)

Som många gånger tidigare när det kommer till fotbollsnyheter var Fabrizio Romano först ut med beskedet, som enligt reaktionerna i kommentarsfältet kan innebära slutet på mittfältarens proffskarriär. Han har under de senaste åren i Manchester United & Juventus drabbats av en rad skador, samt blivit ifrågasatt för sin motivation.

Om han lyckas återvända till den högsta nivån vid 35-års ålder och fyra år utanför planen är svårt att säga, men kommer oundvikligen att ha en inverkan på hans marknadsvärde. I skrivande stund har varken Pogba själv eller hans klubb Juventus uttalat sig om domen.