Bekräftat: 'Peaky Blinders' blir film på Netflix

Cillian Murphy återvänder till huvudrollen som Thomas "Tommy" Shelby" – här är vad vi vet om den kommande långfilmen

Den brittiska drama-serien Peaky Blinders har gjort succé sedan den hade premiär 2013. Sex säsonger har producerats av BBC varav den sista sändes under 2022. Samtliga säsonger finns på Netflix och det har länge ryktats om att en långfilm ska vara på väg till plattformen.

Tidigare i vintras bekräftades det att Cillian Murphy skulle återvända i huvudrollen som Thomas ”Tommy” Shelby, ledare av den kriminella familjen Shelby och deras verksamheter.Detta följde ett tidigare rykte om att filmen skulle börja spelas in under 2024, men det är först nu som Netflix själv bekräftat dess existens.

I ett inlägg på X delar plattformen en bild på manuset, tillsammans med ett citat från Cillian Murphy.

”Det verkar som om Tommy Shelby inte var färdig med mig… Det är mycket glädjande att få samarbeta med Steven Knight och Tom Harper igen om filmversionen av Peaky Blinders. Det här är en film för fansen”, säger Murphy via Netflix.

Det är oklart när filmen kommer att ha premiär och om den kommer att gå på bio såväl som Netflix, eller om den är exklusiv till streamingplattformen. Tom Harper, som regisserade flera avsnitt i första säsongen, är regissör för filmen som förväntas bygga vidare på historian om Tommy Shelby och hans familj.