Peas of Heaven & Marcus Samuelsson lanserar framtidens vegoburgare

Den första produkten "MBoom Burger" gör exklusiv debut hos Bastard Burgers restauranger – se bilder på samarbetet här

År 2019 rekonstruerade bröderna Lucas och Marcus Karlsson, fjärde generationens köttproducenter, det hundraåriga familjeföretaget Härryda Karlsson för att satsa helhjärtat på plantbaserad mat. Idag är Peas of Heaven en ledande aktör inom veganska livsmedel med ett långsiktigt mål att förbättra dagens och kommande generationers vardag.

För drygt ett år sedan introducerades Marcus och Lucas Karlsson med den internationellt hyllade stjärnkocken och New York-baserade Marcus Samuelsson, som delar bolagets visioner om en bättre och mer hälsosam gastronomisk framtid, och ett samarbete initierades.

”Det var en omedelbar klick; vi förenades i en orubblig passion för kompromisslös street food och strävan efter verklig förändring – inte bara för idag eller imorgon, utan för de kommande tio till tjugo åren. Det har varit en fantastisk resa, från Harlem till Härryda, där vi utvecklat över fyrtio olika versioner av burgaren för att slutligen nå den ultimata smaken och texturen”, säger Marcus Samuelsson.

Den första produkten är MBoom Burger, en växtbaserad hamburgare baserad på en unik kombination av ärtor och svamp som skapar naturlig umami, en uttrycksfull textur och ger en ultimat stekyta.

MBoom Burger lanseras initialt exklusivt hos Bastard Burgers och kommer att bli det permanenta växtbaserade proteinet på den gröna menyn. Bastard Burgers, nyligen belönade med utmärkelsen “Årets Vegoburgare”, har bidragit med sin expertis under utvecklingsprocessen. DOPEST var på plats och fick testa burgaren, som då erbjöds i klassiska Bastard-varianterna ”London” & ”New York”, en smakupplevelse som både förhöjde och kompletterade det tidigare vego-utbudet.

”Vi har länge sökt efter en ersättare till vår gröna meny och är stolta att introducera en svensk produkt, som varken kompromissar med smak eller kvalitet. Vi fick nyligen utmärkelsen “Årets Vegoburgare” av Burgerdudes, vi är trygga att vi tillsammans med Peas of Heaven och Marcus Samuelsson nu blir ännu bättre och kan med säkerhet säga att vi fortsatt serverar Sveriges godaste veganska burgare”, säger Simon Wanler, VD och medgrundare Bastard Burgers.

MBoom Burger lanseras exklusivt hos Bastard Burgers i Sverige den 23:e februari. Under våren kommer den även att introduceras på Bastard Burgers restauranger i Norge och Finland.