Kvinna kräver att Pelés kropp grävs upp - vill göra DNA-test

En brasiliansk 60-åring hävdar att hon är fotbollslegendens dotter – familjen svarar på kraven

Den brasilianska nyhetssajten Globo har nyligen rapporterat en märklig tvist mellan en kvinna i 60-årsåldern och familjen till fotbollslegenden Pelé. Den forna landslagsspelaren gick bort i slutet av 2022, 82 år gammal, och begravdes under 2023. Innan han begravdes utfördes DNA-tester då han själv skrivit i sitt testamente att han var osäker på om han hade fler än sju barn, men nu hävdar ytterligare en kvinna att hon är hans dotter.

Hon hävdar att hennes mamma hade en affär med Pelé under 60-talet och att hon försökt bevisa detta i flera år, men att processen saktades ner på grund av pandemin och Pelés hälsoproblem innan hans bortgång. DNA-tester gjordes dock innan han begravdes varav det ena var negativt och det andra ofullständigt, något kvinnan nu inte har nöjt sig med.

Hon har tagit fallet till domstol och kräver att kroppen ska grävas upp för att ytterligare kontroller, ett krav som familjen till Pelé kallat för ”fullständigt orimligt” via sin advokat. Domstolen har fortfarande inte beslutat i fallet, men om kvinnan skulle bevisas vara Pelés åttonde barn har hon rätt till att dela på de 60% av hans tillgångar som han testamenterat till sina barn.