Efter fjärde raka titeln – Pep Guardiola kan lämna Manchester City

Den spanska supertränaren har skrivit historia flera gånger om med Manchester-klubben – nu uttalar han sig om sin framtid

Efter att ha vunnit sin fjärde raka Premier League-titel med klubben Manchester City var det nog få som förväntade sig att tränaren Pep Guardiola skulle diskutera sin framtid i klubben direkt under presskonferensen, men det är precis vad han gjorde efter att laget säkrade titeln med en 3-1 vinst över West Ham.

Sky Sports rapporterar att Guardiola, vars kontrakt går ut efter säsongen 2024/2025, var tveksam till framtiden efter nästa år. På en fråga om hans egna känslor alluderade han till att nästa säsong kan bli hans sista.

”Verkligheten är den att jag är närmare att lämna än att stanna. Åtta år kommer att bli nio”, sa Guardiola.

Guardiola vann en historisk trippel under säsongen 2023/2024, då hans City tog hem ligan, cupen och Champions League. Sedan han anslöt till klubben 2016 har Guardiola blivit den mest framgångsrika tränaren i Manchester Citys historia, detta efter två tidigare framgångsrika sejourer i Bayern München såväl som hemlaget FC Barcelona.

”Min känsla för tillfället är att jag vill stanna nästa säsong, vi kommer att prata med klubben, vi har tid att prata om nästa säsong. Jag måste träffa spelarna också. Om de följer mig så följer de oss… av många anledningar. Så vi pratar”, sa Guardiola.