Vem är Peso Pluma? – Mexikos hetaste artist just nu

Música mexicana-superstjärnan har talat ut med Apple Music inför avslutningen av albumturnén för 'GÉNESIS'

Den mexikanska superstjärnan Peso Pluma har på kort tid blivit en av världens snabbast växande artister. Stora hits som ”QLONA” med KAROL G och samarbetet ”Ella Bailla Sola” med Eslabon Armado har samlat på sig en stor publik som nu även börjat växa internationellt. Hans blandning av traditionell Mexikansk musik med ett modernare sound har hyllats av kritiker och fans och under 2023 tog han för första gången sina exentriska showen över landsgränser.

Inför turnéavslutningen av turnén tillhörande hans senaste album GÉNESIS har Peso haft ett intimt samtal med Apple Music & Nadeska Alexis på plats i Anaheims Honda Center. De två pratar om den magi artisten känner inför den amerikanska publiken under sin utsålda ”Doble P”-turné, hur Kanye West och A$AP Rocky har påverkat hans musik och showmanship, varför han tycker att liveinstrument gör hans show unik, hur han ser på música mexicanas historia, nutid och framtid, och mycket mer.

Peso Pluma om den stolthet han känner att hans musik ger música mexicana-genren och hur han planerar att skapa nästa generation av artister…
”Vi är stolta, och vi är verkligen stolta över att representera vårt land och den mexikanska flaggan i varje land och varje stad vi besöker…Jag ser en hel del utveckling. I allmänhet ser jag många nya talanger och en helt ny generation som försöker representera Mexiko på rätt sätt. Och jag tror att vi bara följer den väg som många mexikanska artister har banat för oss – så att vi bara kan ställa vår bil där och följa vägen, och vi gör samma sak för nästa generation. Så det är fantastiskt”

Peso Pluma om samarbetet med A$AP Rocky…
”Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag hade aldrig trott att jag skulle få träffa ASAP, som var en av mina största inspirationskällor när jag växte upp. Och att bara få komma till studion och lära känna honom är en riktigt vacker upplevelse för mig.”

Peso Pluma om att växa upp och beundra Kanye Wests showmanship…
”Ja. Kanye West var en stor del av mig när jag var liten, och att bara se honom uppträda och vinna alla dessa priser. Han motiverade mig att bygga upp en annan karaktär, att bygga upp en artist, en showman.”

Pesos framträdande markerar det sista stoppet på hans mycket framgångsrika och utsålda ”Doble P”-turné som förde hans globala sound till fans live i USA för första gången någonsin när den hade premiär tidigare i år. Den fullständiga föreställningen av den utsålda showen går live exklusivt på Apple Music tidigt imorse (04.00 svensk tid) och går att kolla om här.

Lyssna på Peso Pluma på Spotify!