Petter är aktuell med albumet 'Varholmsgatan'

Ett mer organiskt sound än vad som tidigare hörts från Petter

Petter kan nog vara en av Sveriges mest folkkära och uppskattade artister och rappare. Trots över 20 år i branschen visar han inga täcken på att sakta ner. Idag kommer nämligen hans 14:e fullängdare Varholmsgatan. Plattan består av totalt 11 spår, däribland de tidigare släppta ”Astronaut” ft. Maja Francis och ”Dom får mig aldrig levande” ft. Thomas Stenström. Utöver de nyss nämnda gästerna hörs feature-artister som Joel Alme, Franska Trion, Eye N’I, Martin Eliasson, Alex Shield och Annika Norlin.

”Jag började nog den här skivan ganska vilsen men under resans gång har allt gått från klarhet till klarhet. Det här är enligt mitt eget tycke en stark skiva men den är såklart annorlunda. Kanske därför jag är så stolt. Att det är en annorlunda skiva är mitt sätt att gräva där jag står, att växa, åldras och mogna med musiken. Jag har gjort 20 stenhårda år i den här musikvärlden och efter dessa år har jag klippt mycket som jag kan känna ibland låser mig kreativt, jag känner mig väldigt fri nu” säger Petter.

Albumtiteln är hämtad från en gatan i Göteborg med samma namn. Under hösten 2019 spenderade Petter nämligen mycket tid i en studio på just Varholmsgatan. Han återförenas även med producenten Mattias Glavå som jobbar i samma studio. De har tidigare samarbetat på Petters album Skeppsholmen från 2016. Den nya skivan Varholmsgatan beskrivs ha ett mer organiskt sound än vad som tidigare hörts från honom.

Lyssna på Varholmsgatan nedan.