• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Petter firar sitt artisteri med albumet ’Vart Trött Sen 98’

Stockholmsrapparen firar 25 år som artist genom att återbesöka sitt arkiv av osläppta låtar, demos & remixer

Petter Alexis är en av svensk hiphops förfäder, med en karriär som detta år sträckt sig över 25 år. Debutalbumet Mitt Sjätte Sinne kom 1998 och blev direkt en ikonisk platta, med singlar som "Vinden Har Vänt" & "Mikrofonkåt". Sedan dess har det blivit totalt 17 projekt, turnéer runt om i landet och ännu fler hit-singlar samtidigt som han balanserat musiken med karriärer som entreprenör.

Nu släpper han albumet Vart Trött Sen 98, ett tidsdokument av en karriär med nyversioner, b-sidor, artistsamarbeten och låtar som funnits med genom åren men av olika anledningar inte kommit ut officiellt. Albumet innehåller ett brett spann med låtskatter från 1998 fram till nutid med producenter som bl.a. Thomas Rusiak, Christian Falk, Red Astaire, Collén Filthy, Magnus Lidehäll, Pablo Paz, Simon Superti , Salem Al Fakir & Vincent Pontare.

Introlåten "Längesen - Epilog" är en omtolkning av originalet med Veronica Maggio från 2010. Med sig på låten har han albumaktuella Simon Superti, vars känslosamma version av den ikoniska refrängen fick Petter att tänka.

"Det som Simon Superti gjorde med låten framkallade starka känslor hos mig och fick mig att skriva min vers och samtala om död och bortgång. Det kändes förlösande och väldigt vackert", säger Petter.

Albumets 13 spår har allt från B-sidan "Håller Det Hårt" med Ison & Fille från 2004 till demon "Jag Ringer In Det" med Chords från 2012, ett spår med ett budskap som Petter ser som viktigare än någonsin idag.

"För mig en viktig låt om att söka något i livet, vad är jag duktig på? När skolan inte fungerade och jag kände mig allmänt dum och underlägsen kom musik till min räddning och blev en väg fram i livet. Det är vad den här låten tar upp och belyser. Jag tror det finns många beröringspunkter här för unga människor som söker sin plats i livet och vilka talanger de har att förädla"

Lyssna på Vart Trött Sen 98 på Spotify!