Petter firar 20-årsjubileum med ”Lev nu”

Hiphop-legenden visar inga som helst tecken på att lägga av, snarare tvärt om.

Petter har skapat musik sedan 90-talet. 1998 släpptes debutalbumet Mitt sjätte sinne. På den tiden drev rapparen skivbolaget Bananrepubliken och spelade live med DJ Sleepy. Trots många år på nacken visar Petter inga tecken på att lägga musiken på hyllan. 20 år efter releasen av debutalbumet överraskar han med nya plattan Lev nu.

 

“I alla dessa år, sedan 1998 har 2018 varit en tydlig målbild för mig. Att finnas kvar och vara mer aktiv än någonsin. Mycket har flutit under broarna och jag har alltid grävt där jag står med min musik. Varje album, låt och text är en egen bergsbestigning - att alltid klättra uppåt. Ja, den känslan går lätt att beskriva som att stå på ‘Toppen av ett berg’”, säger Petter.

 

I början av året kickstartade artisten med singlarna “Toppen av ett berg” med Grammis - och P3 Guldnominerade Madi Banja för att sedan följa upp med “En grej i taget” med Mapei & MagnusTheMagnus, samt “Regnet” feat. Molly Sandén & SAMI. Petter har tidigare samarbetat med artister som Timbuktu, Veronica Maggio och Ozzy. Dagens albumsläpp består av åtta fullängdslåtar. Bland annat finns gästinhopp från Mwuana, Eye N’I och Vargas & Lagola. Petters 20-årsjubileum kommer fortsätta firas under årets gång med alltifrån ny musik, teveprogram och turné.

Så, förtjänar Petter fortfarande sin plats främst i ledet i svensk hiphops tjänst? Så klart!