• Foto:@EaCzyz
  • Foto:@EaCzyz

Petter på riksturné med ny & unik föreställning – ”En kväll med Petter”

Med premiär 13 februari 2020

Petter har varit i muskbranschen i över 20 år. Med totalt 14 fullängdsskivor, slutsålda turnéer, konserter och svettiga klubbkvällar landet över. I augusti 2018 firades Petters 20-årsjubileum med fem utsålda kvällar på Mosebacketerrassen och hela tre skivsläpp – varav ett på minuten 20 år efter debutalbumet. I februari är det premiär för Petters sprillans nya turné – ”En kväll med Petter” – en konserthusturné med helt nytt låtmaterial där vi tas med på Petters resa genom musiken, livet och alla känslor & element som tagit honom dit han är idag, ackompanjerat av en orkester. 

Den 13 februari 2020 inled den nya föreställningen där helt nytt material utlovas i en intim sättning med stråkar & orkester. Musik varvas med varmt berättande och pendlar mellan det stillsamma och det högenergiska. Längs en musikalisk resa kommer publiken vaggas in i alla känslor och element i Petters värld där han visar helt nya sidor av sig själv.

"Jag har varit artist i över 20 år och visste att jag ville hålla på med det här hela mitt liv. Därför har det varit viktigt för mig att växa med min publik och alltid gräva där jag står. Det har varit en lång resa, jag har haft jäkligt kul på vägen och nu gör jag en helt unik föreställning av det" säger Petter och fortsätter:

– Publiken kommer tas med på en musikalisk resa genom högt och lågt, det kommer vara stillsamt, energifullt och jag kommer ha en fantastisk orkester och stråkensemble med mig. Folk har hört mig föreläsa och här vill jag väva ihop min berättelse med min musik.

Sedan skivdebuten 1998 har Petter – utöver att ha fortsatt leverera musik – byggt ett mindre imperium med sina färdigheter som författare, sommelier, krögare och föreläsare. Förutom skivorna har och Grammis-priser har han utsetts till Årets talare, givit ut tre böcker och belönats med antingen guld eller platina för samtliga skivor han släppt.

Just nu jobbar Petter flitigt i studion med helt ny musik, och med start på lördag den 19 oktober medverkar han, tillsammans med Miss Li och Magnus Uggla, som en av de ”fasta” artisterna i årets jubileumsupplaga av TV-programmet Så mycket bättre.

”En kväll med Petter” har premiär den 13 februari 2020 på Rival i Stockholm.

Biljettinformation
http://www.blixten.se/petter/

Turnéplan – En kväll med Petter
13 feb — Stockholm, Rival
14 feb — Stockholm, Rival
15 feb — Stockholm, Rival
20 feb — Uppsala, UKK
21 feb — Örebro, Conventum Kongress
22 feb — Västerås Konserthus
28 feb — Göteborg, Stora Teatern
29 feb — Göteborg, Stora Teatern
13 mar — Linköping Konsert & Kongress
14 mar — Jönköpings Konserthus
20 mar — Norrköping, De Geerhallen
21 mar — Eskilstuna, Lokomotivet
25 mar — Östersund, OSD
26 mar — Sundsvall, Tonhallen
27 mar — Umeå, Idunteatern
28 mar — Luleå, Kulturens Hus
04 apr — Helsingborgs Konserthus