Petter släpper sitt nya album ’Hälsa Stockholm’

”Med Hälsa Stockholm vill jag inte göra upp med Stockholm, utan visa att staden har ändrats men det är ingen konflikt för mig”

Petter, en av de få svenskar vi känner vid bara förnamnet, är framme vid sitt 15:e fullängdsalbum; Hälsa Stockholm. Sedan debuten 1998 med hans ”Mitt sjätte sinne” har Petter befäst sig som en stor artist och pionjär, inte bara inom sin egen genre utan har även medverkat till att vara en djup markör i svenskt musikliv.

Petter berättar om hur albumtiteln kom till:

"Det började med en utställning jag hade på Laxholmens kulturhus där jag hade målat några dystopiska och mörka Stockholmsmotiv. Jag fick en tanke om att måla och illustrera omslagen själv till min musik. Det bildliga språket smittade genast av sig på musiken och ganska tidigt i studion växte titeln ”Hälsa Stockholm” fram. Jag ville beskriva en mulen Stockholmskväll då jag precis satt mig på ett nattåg mot Jämtland med känslan av att nu lämnar jag."

Från nya skivan har vi redan hört singlar som ”Hundratusen””Komma över dig” och ”Ansvar” med gäster som bandet Gammal, Benjamin Ingrosso och vapendragaren Eye N’ I. Petter har just avslutat en av Sveriges största sommarturnéer tillsammans med sina Så mycket bättre-kollegor Miss Li och Magnus Uggla.

"Med Hälsa Stockholm vill jag inte göra upp med Stockholm utan visa att staden har ändrats men det är ingen konflikt för mig. Det handlar om nya impulser vilket jag inte beklagar mig över, bara konstaterar att tiden har sin gång och minnen påminner om en tid för längesen, men jag är ingen nostalgipundare som tycker allt var bättre förr, det var bara på ett annat sätt och jag är 100% cool med det. Jag känner mig väldigt fri idag både geografiskt men också mentalt efter snart 25 år som artist och 15 album bakom mig. Jag söker mina kreativa oaser, det är ditt jag rör mig. Jag har flera rötter men Stockholm är nog den som går djupast." - Petter

Omslaget har Petter målat själv och är en del av hans konstutställning. Lyssna på nya skivan nedan och se vad du tycker!