Dissade Pharrell Drake på 'Dumma Mej 4'-låten "Double Life"?

Soundtracket till den tecknade barnfilmen misstänks innehålla en smygpik mot Drizzy – kan vara svar på tidigare "Meltdown"-dissen

Det är lätt att glömma, men Pharrell Williams största singel någonsin ”Happy” skapades till soundtracket för filmen Dumma Mej 2. Den mångsysslande artisten, producenten och designern har haft en hand i musiken till alla delarna i den populära filmserien om Gru och hans minions, så även för den kommande Dumma Mej 4.

Nyligen släpptes en singel inför filmen som i sig har biopremiär den 3:e juli. ”Double Life” är på många sätt en typisk Dumma Mej-låt från Pharrell med studsiga trummor och ett groovigt gitarriff. Texten har dock fått fans att höja på ögonbrynen, då den mycket möjligt innehåller en diss riktad mot ingen mindre än Drake.

Drizzy har precis utkämpat ett rejält disskrig mot Kendrick Lamar, Metro Boomin, Rick Ross och många fler, så det är lätt att glömma övriga dissar han slängt ut under de senaste åren. På Travis Scotts ”Meltdown” från albumet Utopia hoppade Drake in med en rad som riktade sig direkt till Pharrell, då han hävdade att han köpt hans kedjor på auktion och bokstavligt talat smält ner dem för att sedan återanvändas.

På ”Double Life” pratar Pharrell om en person som är tvåsidad och opålitlig, något Drake otaliga gånger dissades för under det tidigare nämnda kriget mot Kendrick Lamar. Det är inte glasklart, men det är högst troligt att Pharrell riktar dessa mot Drake efter hans oväntade respektlöshet på ”Meltdown” förra sommaren.

”Your life double-sided (Watch)
Two-faced like coins
What side do I get? (Watch)
What side are you on?””

Missa inte heller trailern till Pharrells egna Lego-film Piece by Piece som innehåller kända namn som Kendrick Lamar och Jay-Z.

Lyssna på ”Double Life” på Spotify!