• GQ Magazine / IRINA ROZOVSKY

Playboi Carti gripen för grov misshandel av gravid flickvän

Atlanta-rapparen anklagas för att ha slagit och tagit strypgrepp på sin gravida flickvän i december 2022, nekar via sin advokat

Det var i december förra året som en ännu inte namngiven kvinna ska ha misshandlats grovt av rapparen efter att ett bråk urartat. Bråket ska ha handlat om faderskapet till det barn kvinnan vid tidpunkten var gravid med i 14:e veckan, enligt uppgifter till amerikanska TMZ. Det hela ska ha börjat med en verbal konflikt som sedan eskalerade till att Playboi Carti, eller Jordan Carter som han egentligen heter, knuffat, slagit och tagit stryptag på kvinnan tills hon fick andnöd.

Kvinnan ska ha uppget till polisen att de varit i en närmare två år lång relation och att hon bott hemma hos Carter sedan juli 2022. Kvinnan var vid tidpunkten gravid 3:e månaden och bråket uppstod enligt kvinnan och ett vittne efter en diskussion om Carters eventuella faderskap till barnet. När polisen anlände noterade de att hon hade synliga skador på hals, rygg och bröst samt att kvinnan uttryckte att hon trodde att hon skulle dö under misshandeln.

Foto: Iggy Azalea via Twitter / SkärmavbildRapparen, exet och mamman till Playboi Cartis son Iggy Azalea kritiserade honom öppet på Twitter kort efter att nyheten kom ut under tisdagskvällen. Hon har vid flera tidigare tillfällen uttryckt att rapparen inte varit närvarande vare sig vid födseln eller senare i sin son Onyxs liv, och med den senaste tweeten kallar hon honom även för en "serial abuser".

Playboi Carti själv har ännu inte uttalat sig om anklagelserna men är för tillfället i arresten hos Georgia States polis. Hans advokat Brian Steel kallar anklagelserna för falska i ett uttalande till TMZ och anser att ärendet kommer att avskrivas. Carter har vid ett tidigare tillfället arresterats för misshandel av sin dåvarande flickvän i juli 2017. Ärendet avskrevs då utan att åtal väcktes.