Playboi Carti teasar ny musik på Instagram

Tre månader efter vi hörde honom på Camilla Cabellos "I LUV IT" är Carti (kanske) tillbaka med ny musik – premiärspelade på festival

⁠Efter en uppsjö av releaser under slutet av 2023 och början av 2024 har Playboi Carti saktat ner rejält med smakprov inför hans kommande album Music aka I AM MUSIC. Från och med ”Ur The Moon” som släpptes i december har vi fått en rad låtar som endast släppts via Instagram, utöver ”2024” som även släpptes på Youtube.

Featuren på Camilla Cabellos ”I LUV IT” i mars var det senaste vi hörde från Carti, som gjort sig känd för att gå under jorden och snabbt ändra sig när det kommer till releasedatum. Under natten till tisdag den 18:e juni svensk tid dök han dock upp med en ny teaser som endast visats upp via en story på Instagram.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av RapTV (@rap)

Helgen därpå spelade även Carti live under festivalen Summer Jam i Chicago, där han spelade upp flera nya låtar inklusive en med producenten F1LTHY som låg bakom stora delar av senaste albumet Whole Lotta Red. Den nya teasern visar dock ett mer avslappnat sound än det kaosartade live-framträdanden, med en själfull sample som påminner om fan-favoriten ”F33L Lik3 Dyin” från WLR.

Det är oklart om och när vi skulle kunna få hela låten, men som vanligt bör man förvänta sig det oväntade när det kommer till Playboi Carti.