Playstation 5 med stor uppdatering idag!

Nytt 3D-ljud till din TV!

Idag får alla Playstation 5-ägare en stor systemuppdatering, den andra sen lanseringen av den nya konsolen.

Det bjuds på en del uppdateringar, bland annat 3D-ljud för inbyggda TV-högtalare och möjligheten att utöka konsolens lagring med en M.2-ssd. Att bygga ut lagringen på ditt Playstation 5 är inte superenkelt och det finns en hel del specifikationer man måste följa. Sony har lanserat en instruktionsvideo på deras YouTube som du kan hitta i videon ovan. Med hjälp av lagringen kan du nu spara dina spel för både PS5 och PS4 samt annan typ av media.

Nu får du även möjligheten att ändra konsolens användargränssnitt, du kan nu välja vilka ikoner och appar du ska ha i din startmeny och välja vilka appar som kommer i snabbmenyn när du klickar på PS-knappen på din handkontroll. Det kommer även bli lättare att skriva med dina vänner via control center.

Det har vart stor förvirring kring hur man ändrar version på ett spel som har PS4-version och PS5-version. Nu kommer de spel du har två versioner av, dyka upp som separata titlar på huvudmenyn.

Sony har levererat tydlighet, flexibilitet samt smidigare lagring i deras nya uppdatering som du nu kan installera när du sätter på ditt Playstation 5.

Håll koll på Dopest.se för fler nyheter kring Sony och PS5.