• Foto: DOPEST

Polisen uppges stoppa JB:s spelning

Anledningen ska vara på grund av ”Shottaz”, läs rapparens svar här

JB var bokad för att göra en spelning på DOOM Nightclub i Linköping senare under våren, en 18+ konsert som skulle äga rum sent på kvällen den 28:e april. Nu meddelar dock JB via sin Instagram att arrangören dragit sig tillbaka, detta efter påstådda påtryckningar från polisen. Enligt rapparen ska polisen ha varnat nattklubbens ägare för att genomföra spelningen, då detta skulle kunna resultera i en stängning av klubben. Anledningen till detta uppges vara "Shottaz osv.".

"Det är inget argument som håller, men det är inget nytt heller. Sorry Linköping", skriver JB på sin Instagram Story.

Vidare anklagar rapparen det svenska rättssystemet för att vara rasistiskt och orättvist i frågan om yttrandefrihet. Han kallar även Sverige för en "polisstat" i en längre reaktion över två story-inlägg.

"Yttrandefrihet gäller bara när Rasmus Paludan ska bränna koranen men inte när artister ska få uppträda på scen. Sverige har den mest oseriösaste system i Europa, en feg regering kan inte leda befolkningen för då blir det kollaps"

Hittills har inte arrangören eller polisen uttalat sig om händelsen. JB meddelar att de som köpt biljetter till konserten kan höra av sig till eliten1tertainments. Samtidigt berättar han att ny musik kommer efter Ramandan!

Håll koll på dopest.se för att följa händelsens utveckling.