Foto: Julia Sixtensson for DOPEST

Polo G arresterad efter stor polisräd

Rapparen häktades tillsammans med flera andra människor när polisen slog till mot hans hus i Los Angeles

UPPDATERING 20.50

Polo Gs mamma har via Instagram bekräftat att Polo och hans bror Trench Baby båda släppts från häktet efter att ha tagits in under torsdagsmorgonen svensk tid. Polo själv har inte kommenterat händelsen ännu.

TMZ har även uppgett att rapparen och hans bror arresterades för kvarstående efterlysningar i deras hemstat Michigan, som inkluderade vapeninnehav och rån. Detta ska ha skett efter att de togs in under husrannsakan, om deras tidigare efterlysningar är kopplade till polisräden återstår att se. Enligt samma källa ska Polo ha betalat borgen på totalt över 300 000 dollar för sig själv samt sin bror och släppts ut därefter.

Original-artikel publicerades 10.09
Under onsdagsnatten svensk tid utfördes en husrannsakan på Chicago-rapparen Polo Gs villa i Los Angeles. Enligt rapporter till TMZ ska det gälla bevissökning för ett misstänkt rån, varav Polo med flera andra i bostaden sattes i handfängsel och arresterades. På videos från händelsen kan man se en mängd polisbilar omringa huset, som efter rapparens arrest sveptes in i gul polistejp.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DJ Akademiks (@akademiks)

Till en början rapporterade TMZ och Instagram-profiler som DJ Akademiks att husrannsakan utfördes till följd av ett misstänkt rån, vars bevis polisen spårat till Polos bostad. Under torsdagsmorgonen gick dock rapparens advokat Bradford Cohen ut och klarade upp ryktena.

"Polo hålls kvar under förevändningen att polismyndigheten behöver dubbelkolla att han inte är en dömd brottsling eftersom det fanns ett påstått skjutvapen i hemmet”, säger Cohen.

"Han är inte och har aldrig varit en dömd brottsling. Alla tidigare anklagelser som han hade fick jag avvisade och det är alla offentliga register. De förvägrar också mig och min kaliforniska advokatpartner Zoe Aron tillgång till honom medan han hålls olagligt fängslad", fortsatte han.

Om rapparen eller någon annan i bostaden fortfarande misstänks för rån eller inblandning i det på något vis återstår att se, då Polos advokater inte vill kommentera de uppgifterna. Händelsen utvecklar sig så håll utkik på dopest.se framöver!