Pooh Shiety döms till över 5 år i fängelse

Efter två skjutningar – 2020 och 2021

Rapparen Pooh Shiesty från Memphis, Tennessee slog igenom 2020 och är numera signad till Gucci Manes skivbolag 1017 Records. Han har hyllats för singlar som ”Back in Blood”, ”Switch It Up” och ”SUVs (Black on Black)” med Jack Harlow. Nu står det klart att rapparen döms till över fem år i fängelse.

XXL Magazine rapporterar att Pooh Shiesty döms till 63 månader i fängelse, alltså fem år och tre månader, efter att ha gjort sig skyldig till involvering i två skjutningar - en så kallad "firearm conspiracy charge".

I oktober 2020 greps Pooh Shiesty efter en skjutning i Miami, men släpptes då mot borgen. Men i juni 2021 greps rapparen igen - då anklagad för att vara inblandad i en annan skjutning på en strippklubb i Miami, där han hade ett framträdande. Efter att Pooh Shiesty greps en andra gång - åtalades han även för den första skottlossningen 2020 och hans borgen återkallades.

Till en början menade Pooh Shiesty att han var oskyldig, men ändrade sig sedan till att erkänna sig skyldig i oktober 2021. Då Pooh Shiesty redan spenderat ett år bakom galler, kan det innebära att hans straff kortas ned till tre år och sex månader enligt XXL Magazine.

Håll koll på Dopest.se för fler uppdateringar kring fallet.