Mordet på Pop Smoke: Datum satt för rättegång

Fyra år efter inbrottsmordet på rapstjärnan ställs den sista gärningsmannen inför rätta – den enda som åtalas som vuxen

I februari 2020 besökte en av New Yorks största rappare för stunden, Pop Smoke, en Airbnb i Los Angeles där han skulle bo under ett par dagar. Genom en adress som rapparen själv råkade läcka via sin Instagram fick dock fyra personer med gängkopplingar i Los Angeles reda på vart han befann sig och de bestämde sig för att göra inbrott i bostaden.

De räknade dock inte med att den då 20-årige Pop Smoke skulle vara närvarande, vilket ledde till en kort fight som resulterade i att rapparen sköts till döds. De fyra åtalade, en onämnd 15-årig skytt, Jaquan Murphy, Keandre D. Rodgers & Corey Walker, var alla tonåringar vid mordet och har dömts till respektive ungdomsfängelsestraff.

Corey Walker är dock den enda av de fyra som åtalats som vuxen, vilket resulterat i att hans rättgång dragit ut på tiden. Nu är dock ett datum satt då Rolling Stone rapporterar att den påbörjas nu i sommar, närmare bestämt den 25:e juni 2024.

Walker har förklarat sig icke skyldig till mordet och tre andra åtalspunkter relaterade till det påstådda inbrottet i hemmet. Mannens advokat hävdar att han inte planerade brottet, utan endast var med som förare och väntade i en bil utanför byggnaden, ovetandes om att rapparen befann sig på platsen.