• Republic / UMG / Victor Victor Worldwide

Pop Smokes mördare erkänner

Den yngste av de åtalade erkänner nu att han var den som avfyrade de dödliga skotten, var 15 år vid tillfället för brottet

Tidigare i år rapporterades det att en man erkänt sin inblandning i rapparen Pop Smokes död, men endast som ett dråp genom ett misslyckat rån. Detta var en så kallad "plea deal" där den åtalade erkänner till vissa delar av brottet men inte andra, i utbyte mot ett lindrigare straff.

Nu erkänner en av de andra åtalade männen att det var han som avfyrade skotten som dödade Pop Smoke. En 18-åring, som var 15 vid tiden för mordet, har enligt LA Times erkänt sin direkta iblandning i en ungdomsrättssal.

“You have no right to take somebody’s life. You have no right to take somebody’s property", sa domaren J. Christopher Smith i rätten.

Mannen förväntas hållas i ungdomsfängelse tills han blir 25, vad som händer därefter återstår att se. En domare har tidigare beslutat att media inte får sprida namnet på mannen som var minderårig vid tidpunkten för brottet, men tre av de fyra finns namngivna på Wikipedia.