Besök Port Au Mansa x Fotografiska i helgen

Så tar du del av utställningen

"From Skarpnäck to Fotografiska, Port Au Mansa takeover with visuals, perfume and more," skrev Port Au Mansa på Instagram. På söndag den 27 mars anordnar parfymtillverkaren nämligen en showcase på Fotografiska museet i Stockholm.

På plats kommer vi få ta del av allt från bilder och annat visuellt - till att möta utbudet av Port Au Mansas parfymer. Det är en del av en digital utställning som görs av Brittiska ambassaden i samarbete med Fotografiska Museet. Temat är ClimatexCulturexChange. Vi lyfte upp Port Au Mansa i vår guide: Svenska märken att hålla koll på 2022.

Port Au Mansa är grundat av Hawsoon Jobe, och producerar veganska parfymoljor. Idag erbjuder varumärket 8 olika dofter. Port Au Mansa har en historia bakom sig och syftet med varje parfym är att få bäraren att känna sig empowered. "Port-Au" kommer från Haitis huvudstad Port Au Prince. När folket där förslavades lyckades de göra uppror mot de koloniala förtryckarna. Det blir en symbol för gemenskap och frihet. Den andra delen "Mansa" är inspirerad av västafrikanska regenten Mansa Musa som beskrivits som världens rikaste man genom tiderna. Han ska ha använt sin rikedom för att sprida kunskap, och hans inflytande lever vidare än idag.

Alla ingredienser hos Port Au Mansa är veganska och cruelty-free. Dessutom är förpackningarna tillverkade av återvunnen kartong. Missa inte Port Au Mansa x Fotografiska på söndag den 27 mars.