• Foto: Spotify
  • Pras (till vänster) var medgrundare av The Fugees.Foto: Columbia Records

Pras från The Fugees döms för penningtvätt i miljardbelopp

1/3 av den legendariska hiphop-gruppen döms för totalt 10 olika brott, ska ha tvättat miljarder åt den Malaysiska staten

Prakazrel Samuel Michel, mer känd som Pras Michél eller bara Pras, slog igenom under 90-talet som en del av den enormt inflytelserika gruppen The Fugees tillsammans med Wyclef Jean och Lauryn Hill. Med innovativa produktioner, teknisk perfektion och hits som "Killing Me Softly" tog de över hiphop-världen innan de la av 1997 efter bara sju år tillsammans. Åren efter Fugees har både Wyclef och Lauryn haft framgångsrika solokarriärer, men Pras har mestadels hållit sig utanför rampljuset.

När han nu döms för totalt tio brott som inkluderar penningtvätt och illegal lobbyverksamhet kommer det därför som en chock för många. BBC var först med att rapportera att han enligt domen ska ha förskingrat miljardbelopp åt den Malaysiska staten under det tidiga 10-talet, pengar som bland annat ska ha gått in i Barack Obamas valkampanj och Leo DiCaprio-filmen "The Wolf Of Wall Street".

Hur allt detta ska ha gått till är ännu oklart och Pras förväntas överklaga domen, som ännu inte fått ett straff attribuerat till sig men som kan sträcka sig upp till 20 års fängelse.