Pride 2022: här är årets Pride-kollektioner

Se alla kollektioner här

Snart är det Pride Month i Sverige! En tid för att fira gränslös kärlek för alla. Och det är kanske viktigare nu än någonsin att kämpa för allas lika rättigheter. Många märken inom såväl mode som beauty, har gjort sig redo för att släppa kollektioner för att stötta HBTQIA+ communityn. 

Här är en lista på några av årets Pride-kollektioner: 

Calvin Klein

Inför årets Pride Month släpper Calvin Klein den färgsprakande kampanjen This is Love. Kollektionen är inspirerad av färgerna i Progress Pride-flaggan och består av kläder, underkläder och sportkläder. I kampanjen syns medlemmar från HBTQIA+-ungdomsorganisationen The Trevor Project.

Calvin Klein jobbar året runt för att stärka rättigheter för HBTQIA+. Hittills i år har de redan donerat $400 000 dollar till icke-statliga organisationer som arbetar för rättvisa, förespråkande av säkerhet och HBTQIA+ rättigheter.

Se kollektionen här

Balenciaga

Balenciaga släpper en kapselkollektion framtagen för Pride Month. Kampanjen går under namnet Anybody Is Queer och har i syfte att lyfta alla olika könsidentiteter.

Kollektionen går i färgerna svart och vit, och består av T-shirts, hoodies, toppar, scarves, kepsar, strumpor, smycken, sneakers, slides, samt skosnören. Kläderna pryds av två figurer som håller hand. 

15% av intäkterna går till organisationen Outright Action International som stöttar HBTQIA+ rättigheter. 

Se kollektionen på Balenciaga's hemsida

Happy Socks

Happy Socks lanserar kollektionen Always walk with Pride. De stödjer LGBTQIA+ communityn hela året runt. I den nya kollektionen kommer 10% av nettoomsättningen från alla sålda Pride-relaterade produkter doneras till InterPride, en internationell organisation för alla Pride-arrangörer världen över. 

Savage x Pride

Rihanna belyser årets Pride Month med kollektionen Savage x Fenty x Pride. På hemsidan står det att det är en kapsel som firar: “the vibrancy and diversity of the LGBTQI+ community.” Kollektionen går i olika regnbågsmönster och färger. Vi ser material som mesh, fishnet, rhinestones och spetts. Vi ser även accessoarer som bälten, piskor, jockstraps och strumpbyxor. 

Rihanna har gjort donationer till organisationerna GLAAD och For the Gworls. 

Se kollektionen här

Levi's

Levi’s presenterar årets Pride-kollektion. Märket har en lång historia av att stå i solidaritet med HBTQIA+-rörelsen. Levi’s Pride 2022 hyllar och stöttar HBTQIA+-aktivism. I årets kampanj vill de lyfta generationer av ledare - tidigare, nuvarande och framtida - som är i framkanten av kampen för jämställdhet och lika rättigheter. 

I samband med deras Pride-kollektioner gör Levi’s en årlig donation på 100,000 USD till OutRightAction International, som jobbar med att främja mänskliga rättigheter för HBTQIA+-personer över hela världen. 

Kollektionen finns ute nu på Levi’s hemsida

& Other Stories 

Inför Pride 2022 använder & Other Stories sina plattformar för att lyfta röster inom HBTQIA+-communityn. Vi ser fem lokala kreatörer från Stockholm, New York, London, Paris och Berlin som uttrycker sina perspektiv inom stil och identitet. 

I samband med det donerar & Other Stories till FN Free & Equal. Aktiveringen i Stockholm sker vecka 31 där Hanna Kisch, som är konstnär och stylist, ställer ut i butiken på Biblioteksgatan 11.

COS

COS firar in årets Pride 2022 med kollektionen Love for all. Det är en limiterad linje med tre unika prints. Framtagna tillsammans med kreativa talanger från HBTQIA+ communityt: Kai Isaiah Jamal, Zipeng Zhu och SOKO.

Samtidigt donerar COS 100% av kollektionens vinst till organisationer som ökar medvetenheten om frågor kring mänskliga rättigheter: Kaleidoscope Trust och Choose Love. 

Du hittar kollektionen hos COS

Nike 

I år firar Nike Pride med att släppa en Dunk Low i färgställningen “Be True”. Skorna kommer i en vit läderbas med detaljer i regnbågsfärger. Vi ser rosa skosnören samt en rosa häl. På sidan syns texten “Be True” broderad - och även Swooshen har regnbågsfärgade stygn. 

Skorna släpps via Nike.